>

SAP NEDERLAND VERWELKOMT EERSTE EXTENDED BUSINESS MEMBERS

Impalium en Goldfish krijgen toegang tot SAP partnernetwerk

‘s HertogenboschSAP kondigt aan dat Impalium, Ctac-partner, en Goldfish ICT Services, partner van itelligence, Extended Business Member zijn geworden. Impalium en Goldfish zijn de eerste twee Nederlandse bedrijven die toetreden tot het speciale Extended Business Programma van SAP.

SAP introduceerde het Extended Business Programma begin dit jaar in Nederland om bedrijven die regelmatig SAP oplossingen aanbevelen, implementeren of ontwikkelen – maar geen partner van SAP zijn – toegang te geven tot het SAP partnernetwerk. Dit geeft deze bedrijven de kans om ervaring op te doen met SAP en haar oplossingen. Ook krijgen zij toegang tot een grote hoeveelheid kennis en informatie.

De Extended Business Member (EBM) gaat een samenwerking aan met SAP én een Value Added Reseller (VAR) van SAP. Hiermee worden bestaande partners geholpen bij het opzetten van een eigen ecosysteem, het uitbreiden van hun bedrijfsactiviteiten en het verbeteren van verkoop- of implementatieopbrengsten. Het verschil tussen een Value Added Reseller en een Extended Business Member, is dat de VAR – in tegenstelling tot de EBM – verantwoordelijk blijft voor het aanschaffen en onderhouden van SAP licenties.

“Het zakendoen met partners heeft ons geleerd dat eindgebruikers vaak bediend worden door een netwerk van leveranciers. Onze partners maken ook gebruik van de services van derden die van toegevoegde waarde zijn voor de eindgebruiker. Het Extended Business Programma maakt het mogelijk dat die niet-partners ervaring op kunnen doen met de producten van SAP, maar toch volledig onafhankelijk blijven,” zegt Rinse Tamsma, Director Small & Medium Enterprises bij SAP Nederland. “Daarnaast profiteren onze bestaande partners van de kennis van deze partijen, wat het mogelijk maakt om samen klantgerichte oplossingen aan te bieden.”

Goldfish is enthousiast over het programma. René Caubo, directeur bij Goldfish: “We zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze dienstverlening verder te verbeteren zonder onze focus op de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie los te laten. Deelname aan het Extended Business Programma past hier precies in. Onze werkzaamheden zijn gericht op het realiseren van procesverbeteringen door slimmer gebruik van ERP software. Door dit partnership met SAP en met itelligence kunnen we klanten nu zelfstandig ondersteunen vanaf het identificeren van procesverbeteringen tot aan de ingebruikname van de applicatie, en desgewenst ook nog daarna. We kijken uit naar de mogelijkheden die het lidmaatschap ons gaat opleveren.”

Ook Impalium ziet goede mogelijkheden voor de toekomst. Philippe Herau van Impalium: “Dankzij dit partnership kan Impalium zijn klanten voorzien van bedrijfsoplossingen, gebouwd met de betrouwbare SAP software en met de eigen implementatiemethodologie. Wij kijken uit naar de vruchtbare samenwerking met Ctac en zijn overtuigd van de meerwaarde voor klanten.”

Meer informatie over de SAP partnerprogramma’s is beschikbaar op http://channel.sap.com.

Over Impalium
Impalium is een nieuw bedrijfsprocesgericht bedrijf dat zich specialiseert in het leveren van totaaloplossingen voor de klanten. Zijn Six-Sigma gebaseerde implementatie-methodologie legt de focus op Analyse, Change en Evaluatie. De technische implementatie moet aldus zo kort mogelijk zijn. De ‘productivised consulting’ aanpak biedt hier een oplossing, meerbepaald het bouwen van ‘klaar voor gebruik’ oplossingen in het kader van Business Intelligence en Professionele Dienstverlening. Met deze template kunnen project( of dossier) -organisaties als studiebureaus, advocatenkantoren, wervingsbureaus, IT-afdelingen, aannemingsbedrijven en consultancyorganisaties al hun activiteiten effectief ondersteunen en beheren.
Gezien de achtergronden van de oprichters, kan Impalium zich positioneren als een gesprekspartner met business consulting waarde voor de eindklant.
Momenteel werken bij Impalium 5 mensen met business achtergrond. De intentie is niet zozeer te groeien door mensen maar te groeien door onderzoek en ontwikkeling. Meer informatie op: www.impalium.eu

Over Goldfish ICT Services
Goldfish ICT Services is een gespecialiseerd adviesbureau gericht op de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie en werkzaam op het grensvlak tussen procesverbetering en ICT-optimalisatie. Door branche-, proces- en ICT-kennis te bundelen, komen we, samen met onze klanten en onze partners, tot concrete oplossingen voor complexe problemen. Geen hoogdravende verhalen, maar echte resultaten.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.goldfish-ict.com.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot financiële en overheidsinstellingen. Op dit moment gebruiken ongeveer 82.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright