>

CENTRAAL ORGAAN OPVANG ASIELZOEKERS KIEST VOOR SAP BUSINESSOBJECTS

Opvangorganisatie gebruikt Business Intelligence oplossingen van SAP om inzichten en rapportages te verbeteren

’s-HertogenboschHet Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft SAP BusinessObjects gekozen als management informatiesysteem om haar primaire en secundaire bedrijfsprocessen te ondersteunen.

Het COA is de landelijke opvangorganisatie die, in opdracht van het Ministerie van Justitie, asielzoekers en vluchtelingen veilige huisvesting biedt en hen ondersteunt in de voorbereiding op hun toekomst. Om deze mensen te begeleiden maakt het COA gebruik van een dossier volgsysteem tijdens de gehele procedure, van het moment van binnenkomst tot het uittreden. Daarnaast maakt het COA gebruik van Business Intelligence software om rapportages te verzorgen van onder andere de bezettingsgraad en capaciteit van de (opvang)locaties, die verspreid zijn door heel Nederland.

In de afgelopen jaren zette de organisatie verschillende softwareoplossingen in voor de ondersteuning van hun processen. Marianne Siebols van het COA: “Vanwege een gedeeltelijke overlap en een aantal systemen dat aan vervanging toe was, hebben we ervoor gekozen om op zoek te gaan naar een nieuwe geïntegreerde oplossing voor onze organisatie. Met de keuze voor SAP BusinessObjects leggen we het fundament voor de toekomstige inrichting van de centrale management informatievoorziening. Niet alleen op het gebied van rapportages over het primaire proces, maar ook voor een aansluiting op de voor ons belangrijke functiegebieden HR, Finance, Logistiek en Inkoop. We hebben voor SAP BusinessObjects gekozen omdat de functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid van deze oplossing precies aansluiten op onze wensen.”

De oplossingen van SAP BusinessObjects leveren real time informatie, waarmee het COA controle uit kan oefenen op consistentie tussen de verschillende rapportages. Daarnaast verbetert de organisatie de efficiëntie, omdat zij een groot deel van de overzichten automatisch kan creëren en deze op vaste tijdstippen kan versturen. Marco Janssen, Sector Director Public Services van SAP Nederland: “Het COA zocht een efficiënte, gebruikersvriendelijke oplossing waarmee de organisatie op een correcte en praktische manier kan rapporteren aan alle interne en externe partijen. Het was tot nu toe alleen mogelijk om ‘statische’ overzichten te genereren, met behulp van rapportagemogelijkheden in SAP BusinessObjects is het voor het management nu mogelijk om in één oogopslag te zien hoe de organisatie ervoor staat.”

Over Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is voor de Nederlandse samenleving dé opvangorganisatie die zorgt voor probleemloze opvang van vreemdelingen. In opdracht van het ministerie van Justitie biedt het COA mensen in een kwetsbare positie veilige huisvesting en ondersteunt hen in de voorbereiding op hun toekomst, in Nederland of elders. Het gaat vooral om asielzoekers en vluchtelingen, en om specifieke groepen zoals alleenstaande minderjarige vreemdelingen. De samenleving doet steeds vaker een ander beroep op de opvang- en huisvestingsexpertise van het COA. Daardoor ontwikkelt het COA zich tot een organisatie met een grote maatschappelijke betrokkenheid en anticipeert het op ontwikkelingen in Nederland en Europa. Het COA is een uitvoeringsorganisatie met opvanglocaties in heel Nederland. De stafdirecties zijn in Rijswijk gehuisvest. Meer informatie: www.coa.nl

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 89.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright