>

SAP EN MYUICE ONDERSTEUNEN BIJ HET STROOMLIJNEN VAN DE BEDRIJFSPROCESSEN KONINKLIJKE NEDERLANDSE MUNT

Muntenproducent kiest voor SAP Business All-in-One in combinatie met branchespecifieke template van mYuice

‘s HertogenboschSAP Nederland en mYuice kondigen aan dat de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) heeft gekozen voor SAP als geïntegreerde softwareoplossing om alle bedrijfsprocessen te stroomlijnen. De producent van muntgeld en muntgerelateerde producten heeft een uniek productieproces, wat vraagt om een softwareoplossing die toegespitst kan worden op specifieke wensen. Deze werd gevonden in SAP Business All-in-One ProYuice.

De Koninklijke Nederlandse Munt voorziet de Nederlandse Staat en een aantal centrale banken binnen en buiten Europa van muntgeld. Naast het slaan van circulatiegeld, richt de Koninklijke Nederlandse Munt zich op de (inter)nationale verzamelaarsmarkt met munten, penningen en muntgerelateerde producten. De automatisering rondom de unieke processen die hiermee gepaard gaan werd in de afgelopen jaren gedaan met meerdere softwareoplossingen. Bij de keuze voor de nieuwe IT-omgeving speelde vooral inzichtelijkheid een belangrijke rol. Jan Bruins, CFO bij de Koninklijke Nederlandse Munt: “Onze organisatie was op zoek naar een verbetering in het inzicht in de bedrijfsprocessen, om zo meer managementinformatie uit het systeem te halen. We hebben gekozen voor SAP in samenwerking met mYuice, omdat deze combinatie het beste aansluit op onze wensen: een korte implementatie van een complete oplossing die toegespitst is op onze zeer specialistische werkzaamheden. We kijken uit naar de samenwerking.”

De organisatie koos voor SAP Business All-in-One ProYuice. Hein Kivits, Commercieel Directeur van mYuice: “SAP Business All-in-One ProYuice is onze template voor klantordergestuurde productiebedrijven. Deze branche bestaat uit een zeer gevarieerde groep van bedrijven, allemaal met hun eigen wensen ten aanzien van een ERP-systeem. Voor een organisatie als de Koninklijke Nederlandse Munt, die gebruik maakt van verschillende productietypologieën, leveren we een centrale oplossing die precies past bij de onderneming en die de Koninklijke Nederlandse Munt helpt haar automatiseringsdoelstellingen te realiseren. Daarnaast biedt de keuze voor SAP Business All-In-One de Koninklijke Nederlandse Munt de mogelijkheid om specifieke deelgebieden zoals CRM en Business Intelligence vanuit 1 centraal platform te implementeren.

Rinse Tamsma, Director Small & Medium Enterprises bij SAP Nederland: “Met SAP Business All-in-One kiest de organisatie voor een gestandaardiseerde oplossing, die met behulp van de branchespecifieke template van mYuice meer inzicht in de bedrijfsprocessen geeft, de processen stroomlijnt en de productie efficiënter maakt. De Koninklijke Nederlandse Munt is één van de oudste bedrijven in Nederland met een uniek productieproces, we zijn zeer trots dat we kunnen helpen bij het stroomlijnen van haar bedrijfsvoering.”

Over de Koninklijke Nederlandse Munt
De Koninklijke Nederlandse Munt is de enige producent van het officiële Nederlandse muntgeld. Dit circulatiegeld wordt sinds 1567 in Utrecht geslagen en momenteel in het volledig gerenoveerde historische Muntgebouw aan de Leidseweg. De Koninklijke Nederlandse Munt is een van de oudste bedrijven in ons land. Tevens neemt de Koninklijke Nederlandse Munt een belangrijke positie in als producent voor circulatiegeld voor andere landen wereldwijd. Voor meer informatie: www.knm.nl.

Over mYuice
mYuice B.V. is een dochteronderneming van het beursgenoteerde Ctac N.V. en richt haar bedrijfsactiviteiten op de verkoop, implementatie en ondersteuning van op SAP software gerelateerde oplossingen voor specifieke segmenten in de Nederlandse middenmarkt (MKB). Als leverancier van SAP software onderhoudt mYuice een intensieve relatie met SAP Nederland. Deze samenwerking heeft geleid tot de toewijzing door SAP Nederland als erkend implementatiepartner. mYuice is gevestigd in ’s-Hertogenbosch en heeft 49 medewerkers en maakt onderdeel uit van het beursgenoteerde Ctac NV. Meer informatie is te vinden op www.ctac.nl. Meer informatie over mYuice is te vinden op www.myuice.nl.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot financiële en overheidsinstellingen. Op dit moment gebruiken ongeveer 89.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright