>

VERSTEEGH KIEST VOOR SAP BUSINESS ONE

Internationale groothandel in bijoux en modeaccessoires zet in op efficiëntie via volledige integratie van bedrijfsprocessen

’s-HertogenboschVersteegh, een internationale groothandel in bijoux en modeaccessoires, gaat SAP Business One inzetten om haar bedrijfsprocessen beter op elkaar af te stemmen en de complete bedrijfsvoering verder te optimaliseren. Versteegh wil met de inzet van SAP Business One de afzonderlijke, administratieve systemen voor inkoop, verkoop, logistiek, warehousing, facturatie en planning samenbundelen in één geïntegreerd, praktisch systeem dat alle informatie eenduidig aan elkaar koppelt en direct inzicht geeft in de laatste stand van zaken van het bedrijf. SAP Business One partner Serac levert de software, hardware en support en verzorgt de implementatie. Vanaf 1 januari gaat SAP Business One live met 25 gebruikers.

Met de implementatie van SAP Business One verwacht Versteegh sneller over de juiste verkoopinformatie te beschikken en functievereenvoudigingen te kunnen realiseren. Daarnaast wil Versteegh de inkoop- en verkoopgegevens beter toegankelijk maken en gesegmenteerde informatie van verschillende afdelingsystemen aan elkaar linken en centreren. De groothandel heeft een collectie van duizenden zelf ontworpen sieraden en accessoires die ze via drie showrooms in Nederland en Duitsland en via een aantal agenten aan grootwinkelbedrijven, warenhuizen en winkelketens in heel Europa levert.

Versteegh wil met SAP Business One graag in no time over de juiste prognoses en inzichten beschikken die zijn gebaseerd op variabelen als omloopsnelheid, kleur en lengte van de accessoires. In het verleden hadden alle afdelingen eigen systemen, wat de inzichtelijkheid niet ten goede kwam. Met de implementatie worden de systemen, waaronder ook de kassasystemen, van de drie showrooms in SAP Business One geïntegreerd, waarmee Versteegh direct toegang krijgt tot alle informatie uit de IT omgeving. Serac realiseerde onlangs een add-on voor SAP Business One voor de retailbranche waarin de koppeling met het kassasysteem is gemaakt.

Wilbert van Dijk, CFO bij Versteegh: “In onze zoektocht naar een nieuw systeem voor onze bedrijfsprocessen stond een aantal vereisten bovenaan. Al onze werkprocessen moeten in het nieuwe systeem goed naar voren komen en aan elkaar zijn gekoppeld. Dat levert ons tijdwinst op en zorgt ervoor dat we goed gefundeerde beslissingen kunnen nemen. Daarnaast was een koppeling met de kassasystemen in onze drie showrooms van belang. Op het moment dat een accessoire verkocht wordt, moet dat meteen worden doorgevoerd in al onze systemen zodat we altijd over de laatste, juiste informatie beschikken. Vaak zie je dat ERP-systemen worden omgebouwd tot kassasystemen en dat er verschillende leveranciers bij zijn betrokken. Wij hebben bewust voor een oplossing gekozen waarin dat is geïntegreerd. Serac heeft bovendien laten zien dat ze de systematiek begrijpen en over veel kennis en kunde beschikken. Dat heeft mede de doorslag gegeven.”

Over SAP Business One
SAP Business One is een betaalbare, gebruiksvriendelijke toepassing voor bedrijfsbeheer, speciaal ontwikkeld voor kleine en middelgrote ondernemingen. Met SAP Business One kunnen managers, medewerkers, klanten en partners samenwerken aan de groei van de onderneming. Het geïntegreerde systeem biedt een breed scala aan algemene, zakelijke functies, waaronder boekhouding, logistiek, productie, relatiebeheer en managementrapportages. SAP Business One is een gebruiksvriendelijk pakket, eenvoudig te installeren en snel operationeel.

Over Versteegh
Versteegh Amsterdam B.V. is een internationale groothandel in bijoux en modeaccessoires met een eigen ontwerp- en stylingteam. Dit team zorgt voor een continue vernieuwende collectie, die varieert van heel trendy tot klassiek. In 9 showrooms in Nederland, Duitsland en Oostenrijk wordt deze collectie, met wekelijkse nieuwe actuele aanvullingen, uit voorraad verkocht. Daarnaast worden de collecties van diverse private labels door ons verzorgd. Versteegh heeft een netto-omzet van 7 miljoen euro. Het hoofdkantoor zit in Houten. Bij Versteegh werken circa 45 medewerkers. Voor meer informatie over Versteegh www.versteegh.nl.

Over Serac
Serac heeft 35 jaar ervaring met implementatie, ontwikkeling en beheer van bedrijfssoftware. Vanaf 1994 heeft Serac zich ontwikkeld als zelfstandig bedrijf met vele klanten in het Midden en Kleinbedrijf. Vanaf 2002 richtte Serac zich volledig op ERP software van SAP. Voor SAP systemen ontwikkelt en levert Serac ook een aantal aanvullende producten voor de groothandel, detailhandel en het segment zakelijke dienstverlening. Deze producten zijn gecertificeerd door SAP. Serac is zowel SAP Sales en Services partner als SAP Software ontwikkel partner (ISV) voor SAP Business One. De organisatie telt momenteel 30 medewerkers. Meer informatie is te vinden op www.serac.nl.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 89.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright