>

AEG POWER SOLUTIONS KIEST WERELDWIJD VOOR SAP

SAP ERP en SAP Business Planning and Consolidation nieuwe standaard

’s-HertogenboschAEG Power Solutions, leverancier van AC & DC power solutions voor industriële, energie-, en transportapplicaties, heeft ervoor gekozen om SAP wereldwijd in te voeren. De twaalf werkmaatschappijen van het bedrijf, drie productiefabrieken en negen sales- en serviceorganisaties en het hoofdkantoor gaan gebruikmaken van SAP ERP en SAP Business Planning and Consolidation. SAP ERP, dat al wordt gebruikt op verschillende locaties, gaat bij AEG Power Solutions verschillende andere ERP-pakketten vervangen. Daarnaast is gekozen voor de implementatie van een starterspackage van SAP BusinessObjects voor operationele rapportages.

Arend Stemerding, CIO bij AEG Power Solutions: “Met de wereldwijde implementatie van SAP ERP willen we een einde maken aan de diversiteit aan ERP-pakketten in onze organisatie en de inefficiëntie die daarmee gepaard gaat. Door een niet uniforme definiëring van data op verschillende locaties, was het genereren van masterdata steeds een moeizaam en tijdintensief proces. Dat is nu verleden tijd. Door het ERP-systeem met SAP Business Planning and Consolidation oplossing te integreren, verwachten we daarbij onder meer onze Global Reports veel eenvoudiger en sneller te kunnen opstellen en op elk gewenst detailniveau budgetteringen en planningen te realiseren.”

SAP wordt wereldwijd de standaard bij AEG Power Solutions. Rinse Tamsma, Director Small and Medium Enterprises bij SAP Nederland: “Met de uitrol van SAP ERP in alle vestigingen én de inzet van SAP Business Planning and Consolidation, stuurt AEG Power Solutions aan op een optimalisatie van haar bedrijfsprocessen en een versnelde, verbeterde realisatie van financiële rapportages, management rapportages en budgetteringen en planningen.”

AEG Power Solutions werd op 10 september van dit jaar overgenomen door het beursgenoteerde Germany1 Acquisition Limited. Daardoor moet de organisatie nu elk kwartaal geconsolideerde cijfers rapporteren. Stemerding: “Met de integratie van SAP ERP en SAP Business Planning and Consolidation, creëren we tal van drilldown mogelijkheden voor allerlei analyses en zijn we veel beter in staat om binnen korte tijd externe rapportages te verzorgen. Onze data zijn nu uniform gedefinieerd en op elkaar afgestemd, waardoor het hele rapportageproces automatisch plaatsvindt in plaats van handmatig. Dat levert ons niet alleen tijdwinst op maar ook waardevolle, real time informatie waarop we onze strategische beslissingen kunnen baseren.”

Over AEG Power Solutions
Bij AEG Power Solutions werken 1600 mensen, waaronder meer dan 160 service- en installatie-ingenieurs. AEG Power Solutions staat bekend om haar engineeringkwaliteiten en is houder van meer dan 70 actieve octrooien in energieconversie. Naast standaard- en op maat gesneden UPS-systemen omvat het assortiment industriële producten en diensten van AEG Power Solutions UPS-systemen voor IT, industriële opladers, en hoogwaardige vermogensregelaars voor high-tech industriële toepassingen, spoorwegen, windenergie en solar inverters. De groep levert eveneens standaard en gebruikersspecifieke telecommunicatie-energiesystemen. AEG Power Solutions werd op 10 september 2009 overgenomen door Germany1 Acquisition Limited, op Euronext Amsterdam genoteerd met de ticker “GAL1 S”. Meer informatie is te vinden op www.aegpowersolutions.com

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 92.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright