>

NIEUWE VERSIE SAP BUSINESS ONE OPERATIONEEL

Schulp Vruchtensappen wereldwijd eerste klant op SAP Business One 8.8

BreukelenSchulp Vruchtensappen is de eerste SAP klant wereldwijd die is overgestapt op SAP Business One 8.8, de nieuwste versie van de totaaloplossing van SAP voor kleine en middelgrote ondernemingen. In een pilot (rampup) die in veertig landen loopt, migreren de komende maanden zo’n vierhonderd genomineerde SAP klanten naar de nieuwste versie van de bedrijfsoplossing. De migratie bij Schulp Vruchtensappen is snel en vlekkeloos verlopen en werd verzorgd door SAP Business One partner Asecom. SAP Business One 8.8 komt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2010 op de markt.

De nieuwste versie van SAP Business One kent een aantal uitbreidingen en toevoegingen ten opzichte van de laatste versie, SAP Business One 2007 A. Naast een nog uitgebreidere rapportagefunctionaliteit – SAP BusinessObjects Crystal Reports Basic 2008 – is er een nieuwe grafische interface die nog gebruikersvriendelijker is. Ook zijn tal van nieuwe functionaliteiten toegevoegd binnen de financiële administratie, boekhouding en inkoop- en verkoopmodules (waaronder een uitgebreide beschikbaarheidcontrole van artikelen in klantorders, het werken met meerdere maateenheden in orders en bestellingen en de mogelijkheid om facturen met negatieve totalen te boeken). Daarnaast zijn er nieuwe opties in het voorraadbeheer (Available-to-Promise en meerdere maateenhedenfunctie). Verder is er een Software Development Kit (SDK) beschikbaar met een programmeer Application Programming Interface (API) waarmee ontwikkelaars de functionaliteit van SAP kunnen uitbreiden met, of wijzigen in branche- en bedrijfsspecifieke functionaliteiten en interfaces met tools van externe leveranciers.

Bij Schulp Vruchtensappen draait SAP Business One 8.8 naar volle tevredenheid. SAP Business One partner Asecom verzorgde de implementatie. Jan Hennipman, operationeel manager bij Schulp Vruchtensappen: “De migratie is vlekkeloos verlopen. We hebben minder dan een halve dag stilgelegen. Een groot compliment aan Asecom, die alles prima hebben aangevoeld en uitgevoerd.” Hennipman is uitermate tevreden over de voordelen die hij uit de nieuwste versie van SAP Business One kan halen. “Één van de grote pluspunten van de nieuwe versie is de mogelijkheid om negatieve orders in te voeren. Het totaalbedrag aan statiegeld dat klanten bij ons inleveren, is soms hoger dan het aankoopbedrag. Vroeger moesten we zowel een nota als een creditnota maken. Dat is een extra handeling die belemmerend werkt. En de administratie mag natuurlijk nooit een belemmering zijn voor een klant. Verder zijn onze klanten soms ook leverancier. In de nieuwe versie vraagt het systeem automatisch of ik het contact als klant of als leverancier wil inzien. Handig, want aan die verschillende rollen zijn verschillende gegevens gekoppeld.”

Over Schulp Vruchtensappen
Schulp Vruchtensappen is producent van hoogwaardige vruchtensappen waarin voornamelijk Hollands fruit is verwerkt. De vruchtensappen onderscheiden zich door de ambachtelijke productiewijze en het feit dat er niets is toegevoegd aan het sap. Dus geen suikers, geur-, kleur- of smaakstoffen. De vruchtensappen worden afgezet via de betere versspeciaalzaken, horeca en fruittelers met een winkel aan huis. Schulp vruchtensappen bestaat sinds 1995 en is gevestigd in Breukelen. Voor meer informatie: www.schulp.nl.

Over Asecom
Asecom richt zich volledig op de optimale inzet van SAP Business One, de oplossing van bedrijfssoftwaregigant SAP voor kleine en middelgrote ondernemingen. Asecom is in 2009 uitgeroepen tot de best presterende SAP Business One Partner in Nederland. Asecom biedt ook apart ontwikkelde sectorspecifieke uitbreidingen en kennistoepassingen, onder meer voor logistiek, productie, groothandels en maritieme sector. Asecom werkt op niet exclusieve basis nauw samen met SAP-gecertificeerde partners en leveranciers van data- en netwerksystemen. Asecom werkt onder meer voor Bowltech, Biretco, Kompak, Total Mail Service, Watercompany, Drumarkon en Tapes Nederland. Zie voor meer referenties ook www.asecom.nl.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 92.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright