>

NIEUWE CAMPUSLICENTIE VOOR SAP BUSINESSOBJECTS

SURFdiensten en SLBdiensten sluiten nieuw contract af voor uitgebreid pakket Business Intelligence en Information Management software van SAP

’s-HertogenboschSURFdiensten en SLBdiensten, leveranciers van ICT-diensten voor het hoger en middelbaar onderwijs, hebben een nieuwe campuslicentie afgesloten voor SAP BusinessObjects software. De campuslicentie bevat een uitgebreid pakket software voor Business Intelligence (BI) en Information Management (IM) en heeft een looptijd van vier jaar. Onderwijsinstellingen die de software bij SURFdiensten en SLBdiensten afnemen, kunnen met de nieuwe licentie de kwaliteit van hun software en de financiële prestaties verder optimaliseren. Voor de onderwijsinstellingen gelden sterk gereduceerde tarieven. De instellingen krijgen voor een jaarlijkse licentievergoeding het gebruiksrecht op de programmatuur voor studenten en personeelsleden. SAP partner VCD BI levert additionele diensten zoals trainingen, onderhoud en implementatie.

Met SAP BusinessObjects BI en IM kunnen onderwijsinstellingen complexe data uit hun systemen structureren, combineren en toegankelijk maken voor bijvoorbeeld personeelsleden of studenten. Daarnaast kunnen medewerkers eenvoudig betrouwbare en actuele informatie oproepen, delen en analyseren en uitgebreide rapportages samenstellen, waardoor ze in staat zijn goed onderbouwde beslissingen te nemen. In de nieuwe licentie zijn onder meer de volgende onderdelen opgenomen: Xcelsius Enterprise, Crystal Reports, SAP BusinessObjects Web Intelligence, SAP BusinessObjects Voyager, SAP BusinessObjects Enterprise Premium, SAP BusinessObjects Explorer, SAP BusinessObjects Data Federator, SAP BusinessObjects Metadata Management en SAP BusinessObjects Data Integrator Professional.

Geert Eenink, licentiemanager bij SURFdiensten: ‘BusinessObjects is een veelgebruikt product in het hoger onderwijs: alle universiteiten en een aantal hogescholen gebruiken het. We zijn blij dat het onderwijs voor SAP zo belangrijk is. Dat blijkt wel uit het feit dat ze de licenties voor SAP BusinessObjects onder deze nieuwe, gunstige condities aanbieden.’ Pieter Oosterhof, licentiemanager bij SLBdiensten: ‘We zijn verheugd dat we onderwijsinstellingen deze nieuwe campuslicentie kunnen bieden. Het SAP BusinessObjects aanbod is nog uitgebreider dan het al was. Door het voordelige tarief dat we nu kunnen aanbieden, hebben we hoge verwachtingen van het aantal inschrijvingen. Instellingen kunnen zich inschrijven tot 15 december 2009’.

Over SURFdiensten
SURFdiensten is sinds 1991 dé licentieorganisatie voor hoger onderwijs en onderzoek. SURFdiensten sluit namens hen overeenkomsten af met leveranciers van software, content, ICT-diensten en hardware. Daarnaast faciliteert SURFdiensten beheer en verzorgt het de verkoop & distributie aan de instellingen. Door haar unieke werkwijze wordt het hoger onderwijs en onderzoek snel, eenvoudig en voordelig bediend. Voor meer informatie: www.surfdiensten.nl

Over SLBdiensten
SLBdiensten, opgericht door de MBO Raad, is al sinds 1993 de intermediair tussen onderwijsinstellingen in het VO en (V)MBO/ROC en leveranciers van software en hardware. Iedere onderwijsinstelling die bij SLBdiensten een licentieovereenkomst heeft afgesloten kan de daarbij behorende software bestellen via de webwinkel Slim.nl. Daarnaast kunnen medewerkers, docenten en studenten van deze instellingen bij Slim.nl software aanschaffen ten behoeve van thuisgebruik. Voor meer informatie: www.slbdiensten.nl

Over VCD Business Intelligence
VCD Business Intelligence realiseert en onderhoudt met meer dan 55 medewerkers uiteenlopende oplossingen op het gebied van operationele en managementinformatie (datawarehouses, dashboards, scorecards et cetera). Oplossingen worden gerealiseerd met SAP BusinessObjects en Qlikview. VCD

Business Intelligence is onderdeel van de VCD IT Groep. Meer informatie is beschikbaar op www.vcdbi.nl.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 92.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright