>

AVALEX WERKT ALS EERSTE IN NEDERLAND MET NIEUWE ERP OPLOSSING VOOR DE AFVALMARKT

Reinigingspecialist werkt succesvol met SAP All-in-One Waste & Recycling van PROLOGA

’s HertogenboschReinigingbedrijf Avalex heeft als eerste bedrijf in Nederland de branchespecifieke oplossing van PROLOGA voor de afvalverwerkingmarkt in gebruik genomen. Per maart 2009 is SAP Business All-in-One Waste & Recycling operationeel bij Avalex en de eerste resultaten zijn overtuigend.

Peter Floor, Directeur van Avalex: “Alvorens tot de implementatie van SAP over te gaan hebben wij gezamenlijk met onze partner Sommet Consulting veel voorbereidend werk gedaan. Dit bestond uit een gedegen inventarisatie van onze informatiebehoefte in relatie tot onze strategie en organisatie, onze primaire processen en de bijbehorende primaire data. Vervolgens zijn we een selectietraject gestart, wat leidde tot de keuze voor SAP en PROLOGA. Met hulp van Sommet hebben we gekozen voor de combinatie van PROLOGA en SAP, omdat de visie, de producten en de aanpak van beide bedrijven aansluiten bij onze visie op ondernemen. Daarnaast begrijpen SAP en PROLOGA ons: ze spreken onze taal.”

Peter Perebooms, Directeur van PROLOGA: “Met deze oplossing heeft Avalex een stevige basis gelegd om haar bedrijfsvoering op een professionele wijze te voeren, waarmee zij zich voorbereid op de toekomst. Daarnaast heeft Avalex door de implementatie van SAP een einde gemaakt aan haar gefragmenteerde systeemlandschap; met de implementatie van SAP Business All-in-One Waste & Recycling integreert de organisatie alle processen, die te maken hebben met het inzamelen, bewerken, overslaan en verwerken van afval.”

Peter Nieuwenhuizen, Concern Controller bij Avalex en opdrachtgever van de SAP implementatie: “Nu Avalex een aantal maanden werkt met SAP, kunnen we echt zien wat de gevolgen zijn van de integratie van onze processen. Het voordeel van het gebruik van SAP als systeem is, dat gegevens slechts eenmalig worden ingevoerd, hetgeen de integriteit van de verwerking ten goede komt. Daarnaast is er een logische proces flow: een verkooporder leidt tot een werkorder, die vervolgens moet worden bevestigd en waaruit een inkoopverplichting rolt. In mijn financiële administratie kan ik toezien op de kostenboekingen en de resultaten, die gepaard gaan met onze operatie, waarbij ik deze te allen tijde kan terugvinden in de operationele modules. Avalex werkt op dit moment aan het uitbreiden van SAP met de implementatie van SAP HR-software en managementinformatie via SAP BusinessObjects.”

Over Avalex
Avalex is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar. Bovendien heeft Avalex nog ruim 4.000 bedrijven als klant. Bij Avalex werken dagelijks meer dan 200 mensen met veel plezier aan de afvalverwijdering bij haar klanten. Avalex is een bedrijf van de deelnemende gemeenten en creëert toegevoegde waarde door als goed werkgever en partner voor haar opdrachtgevers de integrale afvalverwijdering zo innovatief, effectief en efficiënt mogelijk uit te voeren en te zorgen voor een schone leefomgeving.
www.avalex.nl

Over Sommet Consulting
Sommet Consulting is een management consultancy organisatie die zich richt op het verbeteren en organiseren van bedrijven. De adviseurs van Sommet Consulting hebben een diepgaande kennis van de afval- en milieubranche en zijn bovendien in staat afvalbedrijven snel beter te laten renderen. Daarnaast beschikt Sommet Consulting over programmamanagers die ERP implementaties kunnen begeleiden met een uitdrukkelijk belang bij de wensen van de opdrachtgever, maar in goede samenwerking met de implementatiepartners. Voor meer informatie: www.sommet.nl

Over PROLOGA BV
PROLOGA BV is een joint venture tussen PROLOGA GmbH en Uphantis BV en is als ICT dienstverlener gespecialiseerd in consultancy en implementatie van SAP All-in-One Waste voor de milieu en afvalbranche in Nederland. Tot de dienstverlening behoren projectconsultancy, organisatie & beheer en producten voor de integratie van bedrijfsprocessen in deze branche. Prologa BV opereert vanuit Ede. Meer informatie is te vinden op www.prologa.com.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 92.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright