>

BRIBUS KIEST VOOR SAP

Keukenleverancier zet SAP Business All-in-One it.wood van itelligence in voor klantgerichte en kostenbesparende productie

’s-HertogenboschKeukenfabrikant en –leverancier Bribus gaat SAP Business All-in-One it.wood inzetten om haar bedrijfsprocessen verder te integreren en te optimaliseren. Met behulp van de branchespecifieke template van itelligence op basis van SAP Business All-in-One heeft het bedrijf gekozen voor een overkoepelende softwareoplossing waarmee de bedrijfsgegevens aan elkaar gekoppeld worden en in één geïntegreerd systeem inzichtelijk worden. Bribus verwacht hiermee een grote efficiencyslag te kunnen maken in haar bedrijfsvoering.

Bribus gaat met SAP Business All-in-One it.wood van itelligence onder meer gegevens uit ERP, CRM, orderregistratie, in- en verkoop, financiële administratie en productieomgeving integreren waardoor veel dubbele handelingen en miscommunicatie tot het verleden gaan behoren. De medewerkers van verschillende afdelingen beschikken immers altijd over eenduidige en up-to-date informatie. Wanneer een klant bijvoorbeeld op het laatste moment een wijziging in zijn order aanbrengt, dan is die informatie ook direct op de productieafdeling beschikbaar. De koppeling met PrimeFact ECM, een veelgebruikte productconfiguratieoplossing in de hout- en meubelbranche, zorgt voor een naadloze afstemming tussen de calculatie, teken- en productieafdeling. Bovendien kunnen klanten met de nieuwe oplossing de informatie gemakkelijk inzien en delen. SAP partner itelligence, die de oplossing voor de hout- en meubelindustrie ontwikkelde, verzorgt de implementatie, service en onderhoud.

Wim Diersen, Financieel Directeur van Bribus: “Met SAP Business All-in-One it.wood kiezen we voor een systeem dat op de techniek van de toekomst is gebaseerd en dat ons de vrijheid geeft om ons ondernemerschap naar eigen inzicht in te vullen. Alle functionaliteiten voor de meubelbranche zitten in de oplossing verwerkt dus die hebben we niet opnieuw hoeven ontwikkelen. De keuze viel daarom al snel op itelligence: die hebben bovendien laten zien over goede referenties te beschikken.”

Sales Director Jan-Bernard Blaas bij itelligence: “Met it.wood bieden wij bedrijven in de hout- en meubelindustrie een in de praktijk bewezen en complete oplossing gebaseerd op SAP Business All-in-One. Deze oplossing is speciaal ontwikkeld voor de efficiënte besturing van alle processen door het gebruik van een intelligente en eenvoudig te gebruiken variantenconfigurator. it.wood hebben we in nauwe samenwerking met PoggenPohl ontwikkeld. We zijn blij dat de oplossing zich heeft bewezen en dat klanten als Bribus er een duidelijke meerwaarde in zien.”

Rinse Tamsma, Director Small & Medium Enterprises bij SAP: “itelligence is niet voor niets partner van het jaar 2009 voor SAP Business All-in-One geworden. De oplossingen die zij op basis van SAP Business All-in-One ontwikkelen zijn state-of-the-art en sluiten naadloos aan op de behoeften van verschillende industrieën. We zijn er trots op dat Bribus dat gevoel deelt waar het de hout- en meubelbranche betreft en daarom voor deze oplossing heeft gekozen.”

Over Bribus
Bribus, opgericht in 1929, is een toonaangevend bedrijf op de Nederlandse keukenmarkt. Kenmerkend is dat snel en actief op ontwikkelingen wordt ingespeeld. De keukens worden geproduceerd in een eigen fabriek met een modern machinepark in Dinxperlo. Hier zijn ook het hoofdkantoor en een showroom gevestigd. Bribus is de specialist voor de projectmarkt. Men produceert en levert complete, hoogwaardige inbouw- en projectkeukens voor ondermeer woningcorporaties, ontwikkelaars en recreatieparken. In kleine en grote series, voor nieuwbouw en renovatieprojecten. Bij Bribus staan vier zaken voorop: Kwaliteit, Keuze, Made in Holland en Aandacht. Deze kernwaarden vormen de basis en de kracht van de organisatie. Recent kreeg Bribus als eerste keukenmeubelfabrikant in Nederland en tweede in Europa het PEFC certificaat. Dit garandeert dat het hout voor onze keukens uitsluitend afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Bij het bedrijf werken ongeveer 200 mensen. www.bribus.nl

Over itelligence
itelligence is één van de leidende internationale full-service provider voor SAP. Er werken momenteel meer dan 1.500 hoog gekwalificeerde medewerkers in 17 landen en 5 regio’s (Amerika, Azië, West-Europa, Oost-Europa en Duitsland/ Oostenrijk). Itelligence Benelux heeft meer dan 100 medewerkers in dienst. Als SAP Business All-in-One Partner, Service en Support Alliance alsmede Global Partner Hosting en Global Services Partner, realiseert itelligence complexe projecten in de SAP omgeving voor meer dan 3.000 klanten wereldwijd. In 2006, behaalde itelligence de status van Gold Partner SAP in Duitsland, U.S. volgde in 2007. Ook de Nederlandse vestiging is Gold Partner. De service van itelligence loopt uiteen van SAP consulting en licensing tot outsourcing en services tot ontwikkelaar van branchespecifieke SAP oplossingen. In 2009, genereerde itelligence een totale omzet van EUR 220 miljoen (itelligence Benelux: EUR 20 miljoen). Voor meer informatie, ga naar www.itelligence.nl.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 92.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright