>

Gartner positioneert SAP in leiderschapskwadrant voor Corporate performance management

Evaluatie gebaseerd op volledigheid van visie en bekwaamheid bij uitvoering

‘s HertogenboschSAP is door onderzoeksbureau Gartner gepositioneerd in het leiderschapskwadrant van het “Magic Quadrant for Corporate Performance Management (CPM) Suites”[1] rapport. Gartner analyseerde de softwareleveranciers in het CPM-segment en kwalificeerde SAP in dit leiderskwadrant, omdat de SAP CPM suite uitblinkt in zowel de breedte als de diepte van de geleverde functionaliteiten.

Gartner benoemde de leiders op basis van de inhoudelijke kracht van de oplossingen en de inzetbaarheid om ondernemingsbrede CPM-strategieën te ondersteunen. Leiders communiceren daarnaast een propositie die door potentiële kopers goed ontvangen wordt en zij hebben de ervaring en bekwaamheid in huis om wereldwijd hun product te leveren en te implementeren.

SAP BusinessObjects Enterprise Performance Management (EPM) oplossingen bieden bedrijven de mogelijkheid tot een betere organisatorische afstemming door middel van beter inzicht in de (financiële) gegevens. Hierdoor stijgt het vertrouwen in de kwaliteit van de rapportages en daarmee ook het vertrouwen in de strategische beslissingen die naar aanleiding van analyses worden genomen. Het portfolio is ontwikkeld voor zowel SAP als niet-SAP omgevingen en inzetbaar voor verschillende onderdelen van de onderneming, zoals in finance en supply chain, en bij acquisities. De software biedt functionaliteit voor strategiebeheer, business planning en -consolidatie, financiële consolidatie en winstgevendheids- en kostenmanagement. Recentelijk is het portfolio versterkt door de nieuwe SAP BusinessObjects Sustainability Performance Management applicatie. De oplossingen zijn daarnaast geïntegreerd met het portfolio voor SAP BusinessObjects Business Intelligence (BI) en SAP BusinessObjects Governance, Risk, and Compliance (GRC) om bedrijven te helpen de kloof tussen strategie en uitvoering te verkleinen.

“Wij zien onze positie in het leiderskwadrant van de Gartner Magic Quadrant for CPM Suites als een bevestiging dat we qua visie en breedte van ons portfolio op de juiste weg zijn,” zegt Martin de Schiffart, Manager Solutions Office of the CFO bij SAP Nederland. “We blijven bezig met het doorvoeren van verbeteringen en het uitbreiden van ons aanbod. Een goed voorbeeld hiervan is de integratie van ons EPM-portfolio met die van GRC-oplossingen. Hiermee leveren we een uniek raamwerk waarmee onze klanten de zichtbaarheid in hun organisatie kunnen verbeteren. Zo kunnen zij proactief hun risico’s managen en betrouwbare informatie garanderen.”

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 92.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

Any statements contained in this document that are not historical facts are forward-looking statements as defined in the U.S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Words such as “anticipate,” “believe,” “estimate,” “expect,” “forecast,” “intend,” “may,” “plan,” “project,” “predict,” “should” and “will” and similar expressions as they relate to SAP are intended to identify such forward-looking statements. SAP undertakes no obligation to publicly update or revise any forward-looking statements. All forward-looking statements are subject to various risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from expectations. The factors that could affect SAP’s future financial results are discussed more fully in SAP’s filings with the U.S. Securities and Exchange Commission (“SEC”), including SAP’s most recent Annual Report on Form 20-F filed with the SEC. Readers are cautioned not to place undue reliance on these forward-looking statements, which speak only as of their dates.

Copyright © 2010 SAP AG. All rights reserved.
SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver and other SAP products and services mentioned herein as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP AG in Germany and in several other countries all over the world. All other product and service names mentioned are the trademarks of their respective companies. Data contained in this document serve informational purposes only. National product specifications may vary.


[1] Gartner “Magic Quadrant for Corporate Performance Management (CPM) Suites” by Neil Chandler, Nigel Rayner, John E. Van Decker, Jan. 25, 2010