>

NIEUWE SAP OPLOSSING HELPT DOELSTELLINGEN ROND DUURZAAMHEID TE MANAGEN

SAP BusinessObjects Sustainability Performance Management integreert met bestaande systemen om rapportage en analyse van data over duurzaamheid te stroomlijnen

‘s HertogenboschSAP introduceert SAP BusinessObjects Sustainability Performance Management, een oplossing waarmee het mogelijk wordt om gemakkelijker doelstellingen te bepalen rond duurzaamheid, prestaties te meten en hierover te communiceren. Ook vermindert deze applicatie de kosten van datacollectie en de fouten die hiermee samenhangen.

Angélique de Vries, Managing Director bij SAP Nederland: “Hoewel steeds meer bedrijven prioriteit geven aan het belang van duurzaam ondernemen, hebben veel organisaties nog moeite met het managen van de aansprakelijkheid en de transparantie van initiatieven op dit gebied.” Duurzaamheid begint een sleutelelement van de bedrijfsstrategie te worden en creëert de mogelijkheid voor een bedrijf om nieuwe niveaus van efficiëntie te behalen. De Vries vervolgt: “SAP BusinessObjects Sustainability Performance Management vereenvoudigt rapportages en brengt daarnaast een performancemanagementstructuur aan waarmee organisaties efficiënter en winstgevender worden.”

SAP BusinessObjects Sustainability Performance Management (SPM) levert een integraal overzicht van de indicatoren rond duurzaamheid met een gebruiksvriendelijke interface die de interne en externe rapportage stroomlijnt. De oplossing helpt bij het inzichtelijk maken van de beschikbare data op het gebied van duurzaamheid, waarmee acties bepaald en uitgevoerd kunnen worden binnen alle lagen van de organisatie. De applicatie heeft een centrale key performance indicator (KPI) database, waarin een verscheidenheid aan meeteenheden beschikbaar is, en is de eerste softwareoplossing die gecertificeerd is in het Certified Software & Tools Programma van het Global Reporting Initiative (GRI). Zoals alle SAP BusinessObjects oplossingen is SAP SPM ontworpen om te integreren met een scala aan SAP en niet-SAP oplossingen. Daarnaast is het ook als stand-alone oplossing inzetbaar. De oplossing maakt gebruik van SAP’s toonaangevende analysetools en vult het bestaande aanbod van duurzaamheidoplossingen van SAP aan, waaronder de SAP Enterprise Resource Planning (ERP); SAP Environment, Health & Safety Management (EHSM) en SAP Carbon Impact On-Demand.

De Vries: “Om echt gezien te worden als een leider op het gebied van duurzaamheid, moeten bedrijven verder kijken dan de CO2-uitstoot en proactief gebruikmaken van het volledige spectrum aan mogelijkheden voor duurzaam ondernemen. Tot nu toe was het erg ingewikkeld om volledige informatie te krijgen waarmee een onderneming duidelijke en haalbare doelen kan stellen op het gebied van duurzaamheid. SAP BusinessObjects Sustainability Performance Management is de eerste off-the-shelf oplossing die een compleet beeld geeft van de duurzaamheidprestaties van een onderneming.”

Begin 2009 kondigde SAP een versterkte focus aan op duurzaamheid, wat onder meer betekent dat de interne operaties van de onderneming op een duurzame manier worden gemanaged en dat SAP oplossingen levert om de bedrijfsprocessen van haar klanten in dit kader te ondersteunen. Dus ook voor SAP zelf is dit een belangrijke toevoeging aan het portfolio, zegt Angélique de Vries. “We zijn niet alleen de producent van deze unieke software, we implementeren het ook in onze eigen wereldwijde organisatie om de duurzaamheidstrategieën te ondersteunen en naar een hoger niveau te tillen. Als hoogstgeklasseerde IT-organisatie in de Dow Jones Sustainability Index leggen we sterk de nadruk op het creëren van oplossingen die onze klanten, maar ook onze eigen organisatie helpen bij het milieubewust ondernemen.” Details van SAP’s duurzaamheidactiviteiten, -oplossingen en de product roadmap zijn te vinden op www.sap.nl/sustainability.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 92.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright