>

SAP BUSINESSOBJECTS OPLOSSING KRIJGT ISF CERTIFICAAT VAN AMERIKAANSE DOUANE

Certificaat voor Importer Security Filing (ISF-5, ISF-10) vergroot beveiliging van internationale supply chain

’s HertogenboschSAP BusinessObjects Global Trade Services is door de Amerikaanse douaneorganisatie gecertificeerd voor de Importer Security Filing (ISF). Hiermee wordt het mogelijk voor eindgebruikers van deze oplossing om aan de meest recente voorschriften van het U.S. Customs and Border Protection (CBP) ISF “10+2” programma te voldoen en om automatisch hun ISF-5 en ISF-10 filings direct bij het bureau te registreren.

Met SAP BusinessObjects Global Trade Services, deel van de SAP BusinessObjects governance, risk, & compliance (GRC) oplossingen, kan efficiënt worden genavigeerd door grote hoeveelheden complexe wetten die vastgesteld zijn door de internationale markt.

Martin de Schiffart, Manager Solutions Office of the CFO bij SAP Nederland: “Zakendoen op wereldschaal is voor veel ondernemingen commercieel zeer interessant. Echter, vandaag de dag moeten organisaties voldoen aan regelmatig veranderende nationale en internationale wetgeving, aan de veiligheidsmaatregelen op het gebied van handel en elektronische filing voorschriften, en kennis hebben van ingewikkelde in- en uitvoerrechten. Wanneer zij internationaal uitbreiden met een steeds groter wordende supply base, vergroot het handmatig managen hiervan de kans op fouten. Dit kan veel geld kosten. SAP BusinessObjects GRC-oplossingen en de SAP BusinessObjects Global Trade Services applicatie leveren hen een uniform, automatisch proces en een geïntegreerde organisatiebrede standaard voor het managen van de risico’s die behoren bij internationale handelsactiviteiten.”

De nieuwe ISF-certificatie van SAP helpt klanten efficiënter te voldoen aan U.S. Customs clearance processen en helpt de filingkosten te verminderen of zelfs in het geheel te elimineren door toegangsverzoeken direct bij de U.S. Custom & Border Protection in te leveren. De Schiffart: “Met de toevoeging van ISF aan het certificatieportfolio, heeft SAP BusinessObjects Global Trade Services nu één van de breedste reeksen van import- en exportcertificaties beschikbaar op de markt. Het geautomatiseerde ISF-samenwerkingsverband verbetert de traceerbaarheid van goederen in het douaneproces, vermindert de omlooptijd van de douaneheffing en maximaliseert de internationale supply chain beveiliging. Doordat goederen efficiënter door het douaneproces vloeien, levert dit aanzienlijke kostenvoordelen op: zowel in geld als in doorlooptijd.”

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot financiële en overheidsinstellingen. Op dit moment gebruiken ongeveer 92.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright