>

NIEUWE SAP BI TOOLSET MAAKT BUSINESS INTELLIGENCE TOEGANKELIJK VOOR IEDEREEN

SAP BusinessObjects BI OnDemand geeft direct toegang tot alle data uit alle bronnen binnen de organisatie

‘s-HertogenboschOm tegemoet te komen aan een groeiende vraag van grote en kleine organisaties naar gebruiksvriendelijke Software-as-a-Service (SaaS) Business Intelligence (BI) tools, introduceert SAP nu SAP BusinessObjects BI OnDemand. Vanwege het gebruiksvriendelijke karakter wordt het mogelijk om alle aspecten van Business Intelligence te gebruiken, ook zonder ervaring of specifieke training. Met SAP BusinessObjects BI OnDemand wordt het mogelijk om direct toegang te krijgen tot de data van iedere databron en hier vliegensvlug doorheen te navigeren. Zelfs ongetrainde gebruikers kunnen die data vervolgens met een paar keer klikken combineren en intuïtief omvormen naar de gewenste rapportage of analyse. De oplossing heeft flexibele prijsmodellen waarmee het mogelijk wordt voor bedrijven om, op basis van hun specifieke wensen, de oplossing in te zetten en uit te breiden op basis van hun eigen behoeften.

Evert-Jan Tromp, Sales Director OnDemand EMEA & India van SAP: “We hebben besloten om alle SaaS BI oplossingen uit het SAP BusinessObjects portfolio samen te voegen in deze complete, geïntegreerde toolset, als reactie op de feedback van onze eindgebruikers. Zij kunnen nu met één leverancier werken voor al hun on-premise en on-demand BI behoeften, zodat zij niet meer verplicht worden om verschillende systemen op elkaar aan te sluiten. De oplossingenset heeft een aantal mogelijkheden waarmee zakelijke gebruikers de gelegenheid krijgen om online de data uit hun organisatie te gebruiken, beter inzicht te krijgen in hun organisatie en op een veilige manier illustratieve rapporten en dashboards te delen met collega’s – binnen én buiten de firewall.“

Belangrijke kenmerken van de toolset zijn onder andere:

  • Een on-demand versie van SAP BusinessObjects Explorer, de krachtige data exploratie- en visualisatietool uit de SAP BusinessObjects portfolio
  • Begeleiding van ongetrainde gebruikers door het gehele proces van navigeren, visualiseren en delen van data
  • De mogelijkheid om alle on-demand en on-premise data – waaronder SAP data en data uit Salesforce.com Customer Relationship Management (CRM) software. Gebruikers kunnen gemakkelijk zelf data uploaden om dashboards, rapporten en interactieve visualisaties te maken.
  • Een on-demand oplossing voor het creëren van ad-hoc rapporten, het uitvoeren van “what-if” analyses en het veilig delen van deze informatie binnen en buiten de onderneming. Zakelijke gebruikers kunnen nu hun klanten, partners en medewerkers door alle Lines of business in contact brengen met de meest recente data.
  • Flexibele prijsmodellen maken het mogelijk om de inzet van de software precies af te stemmen op de behoefte van de gebruiker. Er zullen verschillende versies beschikbaar zijn: van een volledige versie met gelimiteerde opslagmogelijkheden tot een versie met uitgebreidere capaciteiten en de mogelijkheid om grotere datavolumes te verwerken.

Tromp: “Klanten willen op hun eigen manier werken met data – of dat nu achter een firewall, online, of op hun eigen computer is in spreadsheets. SAP is de enige die voor deze hedendaagse wensen één oplossing heeft. De eindgebruiker staat voor SAP centraal en dat is precies waarom de oplossingen zoals SAP BusinessObjects BI OnDemand zijn ontworpen om klanten hun eigen business te laten begrijpen op de manier die zij willen: direct en gemakkelijk. Op het moment dat alle data beschikbaar is voor hen, wordt het mogelijk om op feiten gebaseerde beslissingen te nemen, inzichten te delen met anderen, en snel te reageren op veranderingen in de omgeving. BI dringt met deze oplossing door in alle lagen van de organisatie dankzij het betaalbare en gebruiksvriendelijke karakter. We zien dit als een mijlpaal in onze on-demand visie; een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van SAP tools voor, en in de cloud.”

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen (*) voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 92.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

(*) SAP definieert softwareoplossingen als bestaande uit enterprise resource planning, business intelligence en gerelateerde applicaties.


Any statements contained in this document that are not historical facts are forward-looking statements as defined in the U.S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Words such as “anticipate,” “believe,” “estimate,” “expect,” “forecast,” “intend,” “may,” “plan,” “project,” “predict,” “should” and “will” and similar expressions as they relate to SAP are intended to identify such forward-looking statements. SAP undertakes no obligation to publicly update or revise any forward-looking statements. All forward-looking statements are subject to various risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from expectations. The factors that could affect SAP’s future financial results are discussed more fully in SAP’s filings with the U.S. Securities and Exchange Commission (“SEC”), including SAP’s most recent Annual Report on Form 20-F filed with the SEC. Readers are cautioned not to place undue reliance on these forward-looking statements, which speak only as of their dates.

Copyright © 2010 SAP AG. All rights reserved.
SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver and other SAP products and services mentioned herein as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP AG in Germany and in several other countries all over the world. All other product and service names mentioned are the trademarks of their respective companies. Data contained in this document serve informational purposes only. National product specifications may vary.