>

Provimi stroomlijnt wereldwijde organisatie met SAP en Capgemini

Capgemini beheert en implementeert ERP* oplossing voor Provimi – internationaal marktleider in diervoeding – om organisatie in meer dan 30 landen verder te integreren

Rotterdam/UtrechtProvimi, een internationale producent van diervoederproducten, stroomlijnt de financiële en logistieke activiteiten van 80 vestigingen in 30 landen met behulp van SAP software. De oplossing wordt geïmplementeerd door Capgemini Nederland B.V., (“Capgemini”) en zal worden beheerd door Capgemini Outsourcing BV. De implementatie zal naar verwachting Provimi’s transformatie ondersteunen van een gedecentraliseerde organisatie naar één, op wereldschaal opererende en samenwerkende onderneming. Vestigingen van Provimi in de Verenigde Staten, Canada en Nederland zijn als eerste overgegaan op SAP, gevolgd in december 2009 door locaties in Spanje en Portugal. Op dit moment vindt de implementatie van SAP plaats in de vestigingen van Provimi in Latijns-Amerika.

Provimi zag mogelijkheden om de interne samenwerking verder te verbeteren. Voorheen werkten locale vestigingen van het bedrijf over de hele wereld met verschillende IT-systemen. Provimi stond voor de uitdaging om voor meer cohesie binnen het bedrijf te zorgen en het overkoepelende management in één klap volledig inzicht te verschaffen in bedrijfsgegevens zoals cashflow, financiële resultaten en operationele doelstellingen. Om activiteiten te stroomlijnen, lanceerde Provimi in 2008 haar ‘One Provimi’ strategie, dat ook de introductie van een nieuwe IT-omgeving inhield. Dankzij een gedetailleerde programmaplanning, zijn veel landen al gestart met het gebruik van SAP en verloopt de verdere implementatie op tijd en volgens budget.

Emiel van Schaik, Senior Vice President Manufacturing en Consumer Industries bij SAP vertelt: “De SAP software zorgt voor een goede stroomlijning van de bedrijfsprocessen en tevens voor een sterke verbetering van de interne rapportage bij Provimi. Hierdoor wordt het mogelijk voor het bedrijf om de prestaties van de afzonderlijke productielocaties te analyseren en vergelijken, maar Provimi kan nu ook grensoverschrijdend bekijken waar winstmarges te verbeteren zijn. Dankzij SAP ERP wordt een integraal bedrijfsmodel gecreëerd dat ook bij uitbreiding naar nieuwe markten geïmplementeerd kan worden.”

Om een effectieve implementatie van het programma te bewerkstelligen en de eigen medewerkers bij het programma te betrekken, organiseerde Provimi in 2009 een twee weken durende workshop. Marcel Crince, CFO bij Provimi vertelt: “Vanaf dag één hebben de lokale management teams zich achter de keuze geschaard. Het is inspirerend om te zien dat de gehele organisatie inziet dat deze implementatie dé manier is om verder te komen. Wij zien nu al de resultaten van de eerste implementaties en kijken uit naar het moment dat heel Provimi gebruikmaakt van de nieuwe IT-omgeving.”

Provimi’s CIO Arthur van de Poll vervolgt: “SAP speelt nu een grote rol in onze enterprise architectuur. Door het goed configureerbare modulaire raamwerk kan Provimi voldoen aan zowel internationale eisen als aan locale uitzonderingen daarop. Gecombineerd met solide integratietools zoals Netweaver Process Integrator, kan Provimi productiecontrole- en legacy systemen onderling verbinden, alsmede andere bedrijfskritische componenten ter ondersteuning van de business.”

Capgemini maakte gebruik van zijn internationale leveringsmodel Rightshore® ter ondersteuning van de succesvolle implementatie. Herbert Celen, Vice President Private Sector bij Capgemini Nederland B.V vult aan:

“Met behulp van onze Rightshore® aanpak kunnen wij Provimi op een effectieve en efficiënte manier ondersteunen bij de implementatie en het beheer van SAP. En omdat wij in alle landen waar geïmplementeerd moet worden ook lokale vestigingen hebben, kunnen we het lokale Provimi management waar nodig bijstaan. Zo kunnen we de implementatie versnellen en Provimi adequaat ondersteunen.”

* ERP (Enterprise Resource Planning)

Over Provimi
De Provimi Group is wereldwijd producent van alle soorten diervoeding. Het bedrijf is een toonaangevende speler in alle markten waarin zij actief is. De Provimi Group is doorlopend op zoek naar acquisitiemogelijkheden om groei te realiseren in sleutelmarkten als Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Oost-Europa en Azië. Provimi heeft ongeveer 8,000 werknemers in dienst en heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 2 miljard euro. Provimi heeft 80 productiecentra in zo’n 30 landen en exporteert naar meer dan 100 landen. Provimi produceert producten en levert technische ondersteuning voor alle diersoorten, waaronder herkauwers, gevogelte, zwijnen en huisdieren. Voor meer informatie: www.provimi.com

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 92.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

Over Capgemini
Capgemini, wereldwijd een toonaangevende aanbieder van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, stelt zijn klanten in staat te transformeren en betere prestaties te realiseren door middel van technologie. Capgemini verschaft nieuwe inzichten en mogelijkheden, waardoor klanten meer vrijheid krijgen om optimaleresultaten te realiseren. Hierbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier samen met zijn klanten: the Collaborative Business Experience™. Bovendien wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, dat op een evenwichtige manier getalenteerde professionals uit verschillende locaties samenbrengt in één team dat de best mogelijke oplossingen voor klanten creëert en levert. Capgemini heeft vestigingen in meer dan 30 landen en heeft wereldwijd 90.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2009 een omzet van 8,4 miljard euro.
Meer informatie: www.nl.capgemini.com

Rightshore® is een handelsmerk van Capgemini.