>

NIEUWE VERSIE VAN SAP BUSINESSOBJECTS EXPLORER

Snelle informatieanalyses mogelijk uit nagenoeg iedere aanwezige databron

’s-HertogenboschDe nieuwe versie van SAP BusinessObjects Explorer stelt bedrijven in staat supersnelle analyses uit te voeren op nagenoeg elke aanwezige dataset, ongeacht het platform waarop deze draait. Een nieuwe, intuïtieve, webgebaseerde interface zorgt ervoor dat medewerkers met “de snelheid van hun gedachten” inzicht krijgen in informatie die nodig is om gefundeerd beslissingen te nemen of de laatste stand van zaken op financieel, marketingtechnisch of operationeel gebied kunnen inzien. Internationale organisaties als Consol, Kraft Foods en OraSure Technologies maken al succesvol gebruik van de nieuwe versie van SAP BusinessObjects Explorer.

Met de nieuwe versie van SAP BusinessObjects Explorer kunnen bedrijven ook versneld zoeken in andere databronnen dan die van SAP. Ook bedrijven die geen SAP oplossingen gebruiken, kunnen nu SAP BusinessObjects Explorer inzetten voor het visualiseren en analyseren van bedrijfsdata. Nieuwe functionaliteiten in de gebruikersinterface zijn onder meer knoppen op het dashboard voor nog selectievere, fijnmazigere analyses. Hiermee kunnen gebruikers zelf aangeven hoe gedetailleerd ze welke dataselectie op hun scherm willen zien.

“Met SAP BusinessObjects Explorer krijg je binnen luttele seconden antwoorden, ook al weet je niet exact waar de informatie te vinden is”, aldus Oscar Trompé, Senior Sales Executive Strategic Solutions bij SAP. “Dat betekent dat je puur vanuit nieuwsgierigheid zaken kunt onderzoeken en analyseren. Dit biedt volop mogelijkheden voor nieuwe trends, nieuwe ideeën en nieuwe kansen. Het mooie aan deze oplossing is dat het niet alleen een doorbraak is in de technologie van dataonderzoek, maar ook dat het een katalysator is voor culturele verschuivingen in organisaties. Iedere werknemer krijgt namelijk de mogelijkheid weloverwogen en goed gefundeerde beslissingen te maken. Dat versterkt de effectiviteit van een organisatie als geheel enorm.”

Voor de nieuwe versie van SAP BusinessObjects Explorer heeft SAP onder meer nauw samengewerkt met datawarehouseleverancier Teradata. Teradata en SAP presenteren samen een op Intel gebaseerde Teradata blade architectuur voor organisaties die SAP Netweaver BW Accelerator software en SAP BusinessObjects Explorer hebben draaien. Hiermee krijgen Teradata en SAP klanten de mogelijkheid om standaard een single hardware platform te gebruiken bovenop hun bestaande investeringen. Om SAP BusinessObjects Explorer naar meer hardware platforms uit te breiden, gaat SAP onder meer samenwerken met Cisco.