>

SAP BREIDT AANBOD VOOR BATCHPRODUCTIE UIT MET MES-OMGEVING

Gratis templates voor SAP Manufacturing Integration & Intelligence maken het mogelijk om batchgeoriënteerde productie rechtstreeks aan te sturen vanuit SAP

’s HertogenboschSAP lanceert een set van best practice templates voor SAP Manufacturing Integration and Intelligence (SAP MII) ten behoeve van batchgeoriënteerde productie. Met deze set krijgen fabrieksmedewerkers een hulpmiddel in handen waarmee zij direct de productie kunnen aansturen. Door gegevens uit SAP ERP te combineren met gegevens uit onderliggende fabrieksapplicaties (zoals SAP Product Lifecycle Management – PLM – en SCADA) ontstaat een geïntegreerde manufacturing execution system (MES) omgeving, die operators en de plantmanagers real-time inzicht geeft in de status van de productie. Batchgeoriënteerde productie komt met name voor in de levensmiddelenindustrie en in de chemiesector.

De templates zijn kosteloos en verrijken de SAP MII architectuur met voorgedefinieerde toepassingen. Deze zijn rolgebaseerd en richten zich op de uitvoering van productie in de fabriek. De templates zijn inzetbaar in negen toepassingsgebieden: rol–specifieke cockpits, productie-orderlijsten, grondstofafhandeling, werkinstructies, kwaliteitscontrole, productiebevestiging, ploegenadministratie, monitoring en logging, en lijn/productie performance. De templates zijn een uitbreiding op het SAP MII pakket en worden aangeboden als onderdeel van het Best-Run Now initiatief van SAP.

Frans van Hoesel, Industry Principal bij SAP Nederland: “De ontwikkeling van deze templates laat de kracht zien van SAP MII als een zeer flexibele en open infrastructuur waarmee productiebedrijven een effectieve integratie kunnen realiseren tussen hun bedrijfsprocessen en de productievloer. Het is nu mogelijk om een MES-omgeving te creëren die de productieoperatie ondersteunt ook als het ERP-systeem niet draait. De pre-built templates kunnen direct worden gebruikt of worden uitgebreid om aan bijkomende eisen van de klant te voldoen.”