>

SAP certificeert uphantis als software integration services partner

Uphantis Integration Services ontwikkelt specifieke SAP connectoren waarmee implementatiekosten sterk teruglopen

’s-HertogenboschSAP heeft Uphantis gecertificeerd als Consulting en Certification Service Partner voor Independent Software Vendors. De certificering van het SAP Integration and Certification Center (SAP ICC) stelt Uphantis in staat om toezicht te houden op de integraties van ISV software en SAP oplossingen en deze te implementeren. Na de integratie kan de ISV (Independent Software Vendor) deze vervolgens laten certificeren door SAP waarop deze het predicaat SAP Integration Certification ontvangt. Uphantis is het eerste bedrijf in de EMEA-regio dat deze certificering in de wacht sleept.

Henny Hurkens, CEO van Uphantis: “Als gevolg van een toenemende vraag naar geïntegreerde oplossingen en de komst van Service Oriented Architectures (SOA), is de behoefte aan simpele integraties van softwareoplossingen van verschillende leveranciers toegenomen. Uphantis speelt hierop in door specifieke SAP connectoren te ontwikkelen. We voorspellen een toenemende markt voor deze connectoren, vooral nu SAP de onderliggende technologie beschikbaar heeft gemaakt. Omdat wij het belang van deze ontwikkeling inzien, hebben we een speciaal bedrijfsonderdeel opgericht: Uphantis Integration Services.”

Uphantis Integration Services is een integratiespecialist met buitengewone kennis op dit vlak. De integratieconsultants van Uphantis zijn getraind door SAP en op verschillende kennisgebieden gecertificeerd. Dit maakt Uphantis een unieke consultingpartner die zeer goed op de hoogte is van de eisen om een door SAP gecertificeerde oplossing te ontwikkelen.

De voordelen die ISV applicaties uit een technische integratie met een SAP oplossing behalen zijn groot. Met zo’n gestandaardiseerde en gecertificeerde SAP integratie zijn ISV applicaties namelijk in staat om onder meer sneller en eenvoudiger contact te leggen met het SAP platform van hun klanten. Hierdoor lopen de implementatiekosten van die klant sterk terug.

Klantreferentie Sofon
Marijn Schouten, Director Business Development bij Sofon: “Voor ons bedrijf was het een strategische keuze om SAP gebruikers een verbeterde service aan te bieden. Om de integratie van onze standaardsoftware Sofon Guided Selling en SAP te vereenvoudigen, hadden we een interface nodig die was gebaseerd op de laatste SAP technologie. Deze connector hebben we in samenwerking met Uphantis Integration Services ontwikkeld. De interface tussen SAP en Sofon loopt nu heel soepel. Dankzij deze standaardisatie kunnen al onze klanten substantieel besparen op hun implementatiekosten. We zijn met Uphantis Integration Services in zee gegaan om een integratie- en SAP certificering te kunnen krijgen. Hun consultants hebben een proactieve benadering. Bovendien opereren ze als sparringpartners voor de adviezen die wij geven aan onze klanten en de implementatie van klantspecifieke veranderingen in de interface. Dankzij Uphantis kunnen wij onze klanten nu een turnkey product aanbieden: Sofon Guided Selling met een SAP connector.”

Over Uphantis
Uphantis is als ICT dienstverlener een expert in de toepassing van geavanceerde informatie technologieën en methodes voor het integreren en stroomlijnen van bedrijfsprocessen binnen middelgrote en grote organisaties. Tot het leveringspakket behoren managementconsultancy, projectconsultancy, organisatie & beheer en producten voor de integratie van bedrijfsprocessen, dit alles inclusief de technische realisatie. Uphantis bestaat sinds 2005 en opereert met ruim 250 medewerkers vanuit vestigingen in Amsterdam, Ede, ’s-Hertogenbosch en Maastricht. Voor meer informatie: www.uphantis.com.

Over Sofon
Sofon is leverancier van verkoopondersteunende software onder de naam Sofon Guided Selling. Met Sofon worden offertes, contracten, orders en andere verkoopdocumenten eenvoudig, snel en foutvrij samengesteld. Sofon Guided Selling ondersteunt onder meer calculatie, configuratie, visualisatie en documentgeneratie in iedere wenselijke taal. Zo gaan verkoopkosten omlaag, nemen levertijden af, nemen scoringskansen toe en verbetert de samenwerking tussen klanten, dealers, verkoop, engineering en productie. Sofon-gebruikers zijn middelgrote en grote, internationaal georiënteerde bedrijven die klantspecifieke producten of diensten leveren, zoals Philips Healthcare, Ricoh, Elekta Oncology Systems en Aebi Schmidt. Sofon heeft vestigingen in Benelux, Duitsland, Groot-Brittannië en de USA en ondersteunt klanten in meer dan 50 landen.
Voor meer informatie over Sofon: www.sofon.com