>

SAP VERSTERKT OVERHEIDSTEAM

Nieuwe Directeur Overheid en Directeur Strategie aangesteld

’s-HertogenboschSAP Nederland heeft Lex de Lange benoemd tot Directeur Overheid. In deze rol geeft Lex leiding aan de activiteiten van SAP in de overheidssector. Hij neemt de functie over van Ab Frohwein, met wie hij in de nieuwe rol van Directeur Strategie nauw zal samenwerken. De Lange komt over van Informatica, waar hij de functie van Manager Overheid bekleedde.

Binnen het overheidsteam zal Lex de Lange zich richten op het uitbouwen van de relaties en activiteiten van SAP in de publieke sector. Ab Frohwein wordt in zijn nieuwe functie van Directeur Strategie de adviseur voor klanten en partners van SAP in de publieke sector. Een rol die hem op het lijf geschreven is.

Lex de Lange brengt 35 jaar ervaring mee naar SAP. Na 16 jaar bij het Ministerie van Defensie (onder meer bij de KMA en de Hogere Krijgsschool) maakte Lex in 1991 de stap naar de zakenwereld. Na functies bij o.a. Unilever was hij vanaf 2000 gedurende acht jaar werkzaam als Manager Defense en later als Manager Defense & Public Security bij Cisco. Daarna werkte hij als Manager Overheid bij Informatica.

Bij SAP treedt De Lange in de voetsporen van Ab Frohwein. Ab is sinds 1998 werkzaam bij SAP waarvan vele jaren als Directeur Overheid. In deze rol ontwikkelde hij zich tot sparringpartner en adviseur van verschillende organisaties in de publieke sector. Deze ervaringen zal hij in de nieuwe rol van Directeur Strategie inzetten om de klanten van SAP te ondersteunen en adviseren bij hun toekomstige (ICT-)ontwikkelingen.

Angélique de Vries, Managing Director van SAP Nederland: “Met zijn waardevolle ervaring in de sector is Lex de Lange een belangrijke toevoeging aan het overheidsteam van SAP. Het toont het commitment naar onze overheidsklanten en geeft ons de mogelijkheid om de activiteiten in deze belangrijke sector structureel verder uit te bouwen en nieuwe relaties te ontwikkelen.”