>

UNIVEG TRADE BENELUX NEEMT SAP IN GEBRUIK

Oplossing van Agenius op basis van SAP ERP ondersteunt branchespecifieke processen

WaddinxveenUNIVEG Trade Benelux, één van de grootste exportbedrijven van Nederland op het gebied van groente, fruit, exoten en biologische producten, heeft een volledig geïntegreerde bedrijfsoplossing van SAP succesvol in gebruik genomen. SAP partner Agenius ontwikkelde de oplossing en implementeerde deze bij UNIVEG Trade Benelux. SAP ERP ondersteunt de verkoop- en inkoopprocessen, de magazijn- en productieprocessen, het kwaliteitsbeheer en de financiële processen. De UNIVEG groep – waar UNIVEG Trade Benelux deel van uitmaakt – gebruikte al SAP. SAP vervangt bij UNIVEG Trade Benelux diverse maatwerkoplossingen.

Omdat de AGF-sector zeer specifieke processen kent, zijn afstemming op de branche en flexibiliteit enorm belangrijk. Naast het zogenaamde uitmelden is bijvoorbeeld ook de partijenadministratie cruciaal: jaarlijks gaan er bij UNIVEG tientallen miljoenen colli’s om. Vincent van Dijk, logistiek manager bij UNIVEG Trade Benelux: “Het verkoopproces is complex omdat we onze goederen vooruit verkopen en prijzen later pas bekend zijn. Het is een enorm dynamische business: vaak vinden wijzigingen plaats als het laden van de vrachtwagen al is begonnen. Een uitgekiend softwarepakket is dan vereist om dergelijke last minute wijzigingen ook administratief goed vast te kunnen leggen. Ook emballage en voorraadbeheer vragen om specifieke oplossingen. De combinatie van SAP en Agenius geeft hierop een passend antwoord: diepgaande branchekennis en ruime ervaring worden gecombineerd met een flexibele en pragmatische oplossing.”

Eric Roelofsma, directeur bij Agenius: “Het gaat om de combinatie van de juiste software én de juiste wijze van implementeren en in gebruik nemen. Dit vereist het hanteren van een gedegen projectaanpak, de inzet van consultants die de branche door en door kennen en vooral een uitstekende verstandhouding en samenwerking met de klant. Wij zijn tevreden en trots op het resultaat, zeker als je ziet dat de eerste zichtbare resultaten al zijn geboekt.”

Over UNIVEG Trade Benelux
UNIVEG Trade Benelux BV (voormalig Bocchi Fruit Trade Benelux BV) is opgericht in 1989 en is een exportbedrijf in groente, fruit en exoten. Inmiddels behoort het tot de grootste exporteurs van Nederland. Het bedrijf maakt onderdeel uit van de UNIVEG-groep, een wereldwijde distributeur en producent van versproducten. De groep is actief in de sectoren: groente en fruit, bloemen en planten, convenience, transport en logistiek. Met een jaarlijkse omzet van 3 miljard Euro, stelt UNIVEG wereldwijd 9.500 personen te werk. Het moederbedrijf is gevestigd in Sint-Katelijne-Waver (België).
Meer info vindt u op www.univeg.com.

Over Agenius
De bedrijfsactiviteiten van Agenius zijn gericht op de verkoop, de implementatie en de ondersteuning van bedrijfsoplossingen die zijn gebaseerd op software van SAP. Agenius staat voor kennis, ervaring, vertrouwen en betrokkenheid. Agenius combineert branchekennis en zeer ruime ervaring met het implementeren van SAP met een pragmatische en betrokken instelling om voor haar klanten de beste resultaten neer te zetten. Agenius is gevestigd in Baarn. Voor meer informatie: www.agenius.nl.