>

AMERIKAANSE LEGER VERSNELT MEDISCHE BEHANDELING MET SAP OPLOSSINGEN

’s HertogenboschHet Medical Research & Material Command (MRMC) van het Amerikaanse leger heeft het medische logistieke informatiesysteem TEWLS in gebruik genomen ter ondersteuning van gewonde soldaten wereldwijd en voor de preparatie van medische apparatuur en benodigdheden. TEWLS (Theater Enterprise Wide Logistics System) is samen met SAP ontwikkeld en geïmplementeerd en bestaat uit een combinatie van op maat gemaakte standaard SAP oplossingen.

Het informatiesysteem is ontwikkeld ter vervanging van het bestaande logistieke managementsysteem TAMMIS, dat werd ingezet voor de aankoop, opslag en uitgifte van medische voorraden voor de troepen.

TEWLS levert direct een aantal concrete voordelen op voor het Amerikaanse leger:

  • De productiefase van uitrustingen is met 60 procent verkort en de aanlooptijd voor het samenstellen ervan met 90 procent.
  • Volledige medische uitrustingen kunnen worden verscheept naar alle chirurgische teams in Afghanistan en Irak.
  • Het is mogelijk om medische uitrustingen met op maat gemaakte klinisch relevante apparatuur te distribueren, wat van groot belang is omdat de verwondingen op het slagveld erg verschillend zijn.

De implementatie van het systeem is tegelijkertijd uitgevoerd in Duitsland, Korea, Qatar en de Verenigde Staten en gebeurde in nauwe samenwerking met de zakelijke partners van het Amerikaanse leger.