>

OLIEHOORN KLAAR VOOR GROEI MET SAP

Specialist in natuurlijke sauzen, oliën en vetten automatiseert alle bedrijfsprocessen met SAP Business One en Produmex

’s-HertogenboschOliehoorn, specialist in natuurlijke sauzen, oliën en vetten, heeft sinds de implementatie van SAP Business One enorme efficiencyslagen gemaakt in haar bedrijfsvoering. Het bedrijf uit Zwaag implementeerde SAP Business One om haar bedrijfsprocessen uniform te automatiseren. Sindsdien zijn de productieomgeving, de voorraadadministratie, de financiële en logistieke administratie, inkoop- en verkoop en tracking en tracing volledig geautomatiseerd. OPEX Software ondersteunde Oliehoorn bij de implementatie en is leverancier van Produmex, dat momenteel wordt geïmplementeerd. Produmex is een totaaloplossing die door middel van touchscreen of handheld de administratieve handelingen op de werkvloer automatiseert en integreert in de administratie.

Oliehoorn koopt haar ingrediënten in en maakt op basis van eigen receptuur oliën, sauzen en vetten voor de groothandel, saladefabrikanten en cafetaria’s en restaurants in Nederland en een aantal Europese landen. Het bedrijf kent een voorraadgestuurde productie waarbinnen alle producten een enorm hoge omloopsnelheid hebben. Korte lijnen en snel kunnen inspringen op een veranderende vraag zijn de kracht van het bedrijf. Doordat alle processen nu volledig zijn geautomatiseerd, is er real-time inzicht in voorraden, productieprocessen en marges, waardoor inkoop, verkoop en productie veel sneller kunnen schakelen.

Henk Jan de Boer, Adjunct Directeur bij Oliehoorn: “Voor ons was het een grote uitdaging om de stap naar een professioneel automatiseringspakket te maken. Zowel de voorraad- als de productieadministratie was tot voor kort niet geautomatiseerd. Doordat we nu alle bedrijfsprocessen hebben gekoppeld hebben we real-time inzicht in alle bestel- en voorraadgegevens. We werken nu veel productiever en efficiënter. Met de implementatie van Produmex kunnen we straks ook al onze producten labellen en automatisch registreren door middel van scanning. We willen af van handmatige invoer: die is namelijk te foutgevoelig.”

Niels de Vos, Algemeen Directeur van OPEX Software: “De doelstelling van Oliehoorn was duidelijk: grip krijgen op de voorraad, efficiencyslagen maken zodat het bedrijf kan doorgroeien, batchregistratie en een professioneel tracking en tracing systeem. Na de implementatie van Produmex verlopen straks alle processen, van invoer tot en met levering bij de klant volledig geautomatiseerd. Dat komt zowel de kwaliteit van de organisatie als de kwaliteit van de producten ten goede.”

Angélique de Vries, Managing Director van SAP Nederland: “SAP Business One is een ideale oplossing voor bedrijven die inzetten op groei en verdere internationale ambities hebben. Partners als OPEX Software hebben veel ervaring met en kennis van branchespecifieke processen en weten die te vertalen in add-ons boven op onze standaardsoftware. Het totaalresultaat is een oplossing waarin best practices en jarenlange ervaring en ontwikkeling perfect samenkomen.”

Over Oliehoorn
Al meer dan 25 jaar zijn de sauzen, (spijs)oliën en frituurvetten van Oliehoorn een begrip. De traditionele bereiding met natuurlijke, hoogwaardige grondstoffen en de onderscheidende recepturen maken de producten van Oliehoorn onderscheidend van smaak en kwaliteit. Oliehoorn sauzen, (spijs)oliën en frituurvetten worden exclusief bereid voor horeca en horecagroothandel en industrie. Met name de fritessaus 25% en de curry saus worden heel goed in de markt ontvangen (“eens geproefd, dan wil je niets anders meer”). Oliehoorn producten zijn ook verkrijgbaar in het buitenland. Sinds enkele jaren exporteert Oliehoorn haar sauzen, (spijs)oliën en frituurvetten naar onder meer Duitsland, België, Griekenland, Kroatië, Spanje en Portugal. Bij Oliehoorn in Zwaag (Hoorn) werken 35 medewerkers. Meer informatie is beschikbaar op www.oliehoorn.nl.

Over OPEX Software
OPEX Software is Value Added Reseller van SAP Business One en helpt ondernemers uit specifieke branches in het MKB het maximale uit de bedrijfsprocessen te halen. OPEX Software is gespecialiseerd in onder meer de branches Food & Beverage, Groothandel & Logistiek, Producerende groothandels en e-Commerce. Bovenop SAP Business One zet OPEX Software ook branchespecifieke softwareoplossingen in. OPEX Software is gevestigd in Grou. Bij het bedrijf werken zeven medewerkers. Voor meer informatie: www.opexsw.nl