>

RUSLAND’S GROOTSTE KABELTELEVISIELEVERANCIER VERBETERT KLANTENSERVICE MET SAP

’s-HertogenboschNation Cable Networks (NCN), Rusland’s grootste provider van kabeltelevisie, gebruikt SAP Customer Relationship Management (CRM) voor telecommunicatie om de productiviteit te vergroten en de dienstverlening aan haar 4,7 miljoen kabeltelevisie-, internet- en telefonieabonnees te verbeteren.

NCN heeft gekozen voor de investering in technologie om haar positie van marktleider in een dynamische en concurrerende markt te behouden en om de snel groeiende vraag naar digitale televisie, internet en VoIP-telefonie te beheren.

Om haar bestaande klanten beter van dienst te kunnen zijn en de groei voort te zetten, zocht het bedrijf naar een oplossing die klanteninformatie, facturering, serviceactivering en beheer van infrastructuur met elkaar integreert in één klantencontact systeem. Met SAP CRM, onderdeel van SAP Business Suite, heeft het bedrijf een oplossing geïmplementeerd die een centrale rol speelt in het verbeteren van productiviteit en de dienstverlening in de klantenserviceorganisatie. Het systeem ondersteunt adviseurs in het adequaat oplossen van klantproblemen door hen direct toegang tot de gegevens van de abonnees te geven. Adviseurs hebben hiernaast alle informatie over nieuwe producten en diensten tot hun beschikking. Zo kan NCN huidige abonnementen behouden en wordt het bedrijf ondersteund in verdere uitbreiding. Daarnaast heeft SAP CRM bijgedragen aan kortere telefoongesprekken, wat heeft geleid tot grotere klanttevredenheid.

De SAP TV video “NCN: Winning Customers in Russia” geeft meer inzicht in hoe NCN gebruikmaakt van SAP CRM om de productiviteit van werknemers te verbeteren, bestaande klanten te behouden en nieuwe klanten te werven.