>

SAP LEGT FOCUS OP OPLOSSINGEN VOOR STRATEGISCHE BESLUITVORMING

Nieuwe Director Strategic Solutions in het managementteam van SAP Nederland

’s-HertogenboschJohan van Kampen is benoemd tot Director Strategic Solutions van SAP Nederland. Het is voor het eerst dat deze rol is belegd binnen het managementteam. De aanstelling van Van Kampen volgt op de behoefte en mogelijkheden om de zakelijke gebruiker te helpen bij het nemen van op feiten gebaseerde beslissingen.

Johan van Kampen werkt sinds 2004 bij SAP en stuurt sinds begin 2007 het Solution Sales team aan. Van Kampen: “SAP is van oudsher een leverancier van toonaangevende ERP-software waarmee gebruikers hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren.” Inmiddels is het portfolio van SAP, mede door de acquisitie van BusinessObjects, sterk gegroeid en telt nu circa 2400 applicaties. “We zien dat organisaties meer mogelijkheden hebben om slim data uit hun eigen IT-omgeving te gebruiken voor strategische besluitvorming. Het Strategic Solutions team helpt klanten die waarde te inventariseren en adviseert welke software het beste is in te zetten.”

Het Strategic Solutions team bestaat uit 14 medewerkers en legt de focus op oplossingen uit het SAP BusinessObjects portfolio. Hiertoe behoren oplossingen voor Governance, Risk & Compliance, Enterprise Performance Management, Business Intelligence en Information Management. Zakelijke gebruikers, ook wel business users genoemd, hebben de behoefte om beslissingen te kunnen nemen op basis van zowel gestructureerde als ongestructreerde data. Door middel van real-time dashboards en ad hoc rapportagetools is direct inzicht in alle gewenste informatie mogelijk.

Angélique de Vries, Managing Director van SAP Nederland: “We zien de focus op deze oplossingen voor strategische besluitvorming als een duidelijk stap om onze klanten de tools in handen te geven op korte én lange termijn succes te kunnen realiseren.”