>

SAP NEDERLAND MAAKT VIERENTWINTIG NIEUWE EXPERTISE PARTNERSHIPS BEKEND

Eerste partners benoemd voor Business Intelligence en Governance, Risk & Compliance

’s-HertogenboschTijdens het VNSG Congres in Maastricht heeft SAP Nederland vierentwintig nieuwe nationale partnerships bekendgemaakt. Zoals ieder jaar kent SAP de partnerships toe aan organisaties die zich binnen een bepaalde branche – Vertical Expertise Partners – of oplossingenveld – Special Expertise Partners – duidelijk onderscheiden. De partnerships worden verleend op basis van de kennis in de organisatie en de ervaring met de oplossingen van SAP. Daarnaast wordt gekeken naar de business development mogelijkheden. Voor de oplossingen voor Governance, Risk & Compliance en Business Intelligence werden dit jaar voor de eerste maal partnerships toegekend.

Special Expertise Partnerships voor SAP BusinessObjects Business Intelligence

Met de toevoeging van BusinessObjects oplossingen aan het portfolio maakte SAP in de afgelopen periode grote stappen in de uitbreiding van het aanbod op het gebied van Business Intelligence. Om deze groei vorm te geven heeft SAP dit jaar zeven partners benoemd tot Special Expertise Partner in dit segment:

 • Accenture
 • Atos Origin
 • Capgemini
 • CIBER
 • Ensior
 • Ordina
 • VCD

Special Expertise Partnerships voor SAP BusinessObjects Governance, Risk & Compliance

Vorig jaar kondigde SAP een nieuw partnership aan op het gebied van GRC. Dit portfolio richt zich op bedrijfsbreed risicomanagement die naleving van wet- en regelgeving ondersteunen. De volgende organisaties hebben een partnerships in de wacht gesleept:

 • Accenture
 • Logica
 • Deloitte

De overige nieuwe Special Expertise Partnerships zijn:

 • Atos Origin: SAP Manufacturing
 • Avelon: SAP NetWeaver
 • Centre Consulting: SAP BusinessObjects Enterprise Performance Management
 • Ctac: SAP Application Management Service Provider
 • Deloitte: SAP BusinessObjects Enterprise Performance Management
 • Deloitte: SAP Price and Margin Management
 • Launch!: SAP ERP Human Capital Management
 • Task24: SAP Manufacturing
 • T-systems: SAP Hosting Provider
 • Uphantis: SAP Hosting Provider

De nieuwe Vertical Expertise Partnerships zijn:

 • Accenture: Consumer Products
 • Ordina: Financial Services
 • Ordina: Public Sector
 • Phobos: Healthcare

Marcel Groenenboom, Director Global Ecosystem & Partner Group bij SAP Nederland: “Onze partners zijn voor ons van levensbelang. Het is inspirerend om te zien dat we dit jaar een fantastisch aantal partnerships mogen uitreiken. Deze partners maken de strategische keuze om structureel met ons samen te werken en zich zó te verdiepen in de materie van de branche of ons aanbod, dat we met hen echt aan de weg kunnen timmeren. De organisaties die vandaag hun officiële partnershipstempel krijgen verdienen alle lof voor hun toewijding en inzet. Wij kijken uit naar de samenwerking.”