>

VAN TOL RETAIL KIEST VOOR SAP OPLOSSING VAN DELAWARE

Food retail specialist zet in op continuïteit, zekerheid en flexibiliteit voor de toekomst

’s-HertogenboschVan Tol Retail, dé nationale food retail specialist in Nederland voor zelfstandige ondernemers en eigenaar van de formules Troefmarkt, Dagwinkel en Springer en Partners, heeft een SAP oplossing uitgekozen om haar bedrijfsprocessen te uniformeren en centraliseren. Het bedrijf koos voor FAST-Retail – een template van Delaware Consulting op basis van SAP Business All-in-One – om alle bedrijfsprocessen, zoals inkoop, distributie en logistiek, financiële administratie, facturatie en POS met elkaar te integreren. Met de oplossing krijgt Van Tol Retail een beter en eenduidiger inzicht in producten en marges en kan ze de omloopsnelheden van producten verbeteren. Daarnaast verwacht Van Tol met de nieuwe oplossing haar klanten en toeleveranciers beter van de juiste informatie te kunnen voorzien en de leveringen naar de winkels te verbeteren en te versnellen.

Van Tol Retail levert in Nederland aan ongeveer 800 detaillisten waaronder supermarkten, buurtwinkels en rijdende winkels. Van Tol Import- Export exporteert een compleet assortiment levensmiddelen naar distributeurs en supermarkten in onder andere Australië, de Nederlandse Antillen en Suriname, Canada, Hong Kong, Latijns Amerika en de Verenigde Staten. De FAST-Retail template van Delaware Consulting wordt bij beide organisaties ingezet. De oplossing is bij uitstek geschikt om zowel de specifieke groothandels- als de retailactiviteiten van Van Tol te waarborgen.

Michael van den Hurk, Directeur Commerciële Zaken bij Van Tol: “Voor onze activiteiten is de template van Delaware en de complete software van SAP een perfecte combinatie. Met deze branchespecifieke oplossing kunnen we onze retail- en groothandelsactiviteiten enorm verrijken en optimaliseren. We waren op zoek naar een oplossing die betrouwbaar, flexibel en toekomstvast is en waarin alle processen uniform aan elkaar worden gekoppeld. Ook de nieuwe concepten die we gaan ontwikkelen willen we bijvoorbeeld binnen de standaardsoftware kunnen onderbrengen. Met de keuze voor FAST-Retail kan dat. We hebben écht een keuze voor de toekomst gemaakt.”

Angélique de Vries, Managing Director bij SAP Nederland: “Van Tol is een typisch familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een volwassen, vooruitstrevende organisatie met zowel nationale als internationale activiteiten. Continuïteit en flexibiliteit zijn belangrijk voor hen. We zijn erg blij dat ze voor de FAST-Retail template op basis van SAP Business All-in-One hebben gekozen. Omdat veel van hun toeleveranciers SAP klanten zijn, valt ook op dat gebied veel winst te behalen.”

Jacko Obels, partner bij Delaware Nederland: “FAST-Retail bundelt de kracht van SAP bedrijfssoftware met best practices uit de voedingssector. Van Tol kan nu moeiteloos al haar bedrijfsprocessen beheren en monitoren. De kracht zit vooral in het feit dat ze nu één platform krijgen voor hun groothandels- en retailactiviteiten. Van Tol is een bedrijf dat niet afwacht tot wat de concurrentie gaat doen maar vooruitstrevend is in de ontwikkeling van nieuwe concepten. En ook die moeten gemakkelijk inpasbaar zijn in de standaardsoftware. Dat kan prima binnen onze oplossing.”

Over Van Tol
Van Tol is dé nationale food retail specialist in Nederland voor de zelfstandige ondernemer. Van Tol levert aan circa 160 supermarkten, 244 buurtwinkels en 435 rijdende winkels in geheel Nederland en vele importeurs en supermarkten over de gehele wereld. De kracht van de organisatie is de vijftigjarige specialisatie op het gebied van kleinschalige winkels. Met een ruim assortiment kruidenierswaren, vers brood, groente, fruit en vlees, een goede service en klantvriendelijkheid zorgt dat voor een goed rendement en een gezond bedrijf van de ondernemers.

Vanuit een modern hoofdkantoor en distributiecentrum in Bodegraven en het distributiecentrum in Oosterwolde worden de leveringen verzorgd door geheel Nederland. Van Tol Import-Export verzorgt de leveringen buiten Nederland. De versleveringen worden verzorgd door dochterbedrijf Versunie in Heerhugowaard. www.vantolretail.nl

Over Delaware Consulting
Delaware Consulting is een toonaangevende IT-dienstverlener die geavanceerde IT-oplossingen en diensten aanbiedt, gebaseerd op SAP en Microsoft technologie. De onderneming draagt de titels SAP Gold Partner, SAP NetWeaver Partner, SAP BusinessObjects Partner en Gold Certified Microsoft partner, en werkt permanent aan het uitbreiden en versterken van zijn organisatie. Het Delaware Consulting team telt momenteel circa 450 professionals in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, China en de Verenigde Staten. www.delaware-consulting.com

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen (*) voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 92.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

(*) SAP definieert softwareoplossingen als bestaande uit enterprise resource planning, business intelligence en gerelateerde applicaties.

*** Noot voor de redactie ***
Voor meer informatie over dit bericht:
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.


Any statements contained in this document that are not historical facts are forward-looking statements as defined in the U.S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Words such as “anticipate,” “believe,” “estimate,” “expect,” “forecast,” “intend,” “may,” “plan,” “project,” “predict,” “should” and “will” and similar expressions as they relate to SAP are intended to identify such forward-looking statements. SAP undertakes no obligation to publicly update or revise any forward-looking statements. All forward-looking statements are subject to various risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from expectations. The factors that could affect SAP’s future financial results are discussed more fully in SAP’s filings with the U.S. Securities and Exchange Commission (“SEC”), including SAP’s most recent Annual Report on Form 20-F filed with the SEC. Readers are cautioned not to place undue reliance on these forward-looking statements, which speak only as of their dates.

Copyright © 2010 SAP AG. All rights reserved.

SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver and other SAP products and services mentioned herein as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP AG in Germany and in several other countries all over the world. All other product and service names mentioned are the trademarks of their respective companies. Data contained in this document serve informational purposes only. National product specifications may vary.