>

AVANS KIEST VOOR SAP BUSINESSOBJECTS XCELSIUS EN WEB INTELLIGENCE

Hogeschool zet Business Intelligence tools in om 19 academies van betrouwbare, uniforme stuurinformatie te voorzien

’s-HertogenboschAvans Hogeschool heeft voor SAP BusinessObjects Xcelsius en Web Intelligence gekozen om haar 19 academies en 5 ondersteunende diensteenheden op een gemakkelijke en betrouwbare manier bedrijfsgegevens te laten ontsluiten en daarover rapportages op te stellen. Hierdoor wordt het mogelijk om real-time gebruik te maken van inzichtelijke, beschikbare en uniforme bedrijfsinformatie Daardoor is het management van de academies en diensteenheden beter in staat tijdig in te springen op veranderende omstandigheden. Een noodzaak, gezien de complexere, meer dynamische en internationale omgeving waarin zij werken.

SAP BusinessObjects Xcelsius en Web Intelligence zullen in eerste instantie gegevens ontsluiten van het studentenadministratiesysteem Osiris, het HRM-systeem Edukaat/Caso en het financiële systeem FMS. De academies krijgen hierdoor bijvoorbeeld direct inzicht in in-, uit- en doorstroom van studenten en hun studievoortgang. Daarnaast kunnen zij deze informatie koppelen aan bijvoorbeeld financiële en personele gegevens, zodat een dashboard ontstaat die aangeeft waar een academie staat. Waar dergelijke rapportages nu nog op een arbeidsintensieve wijze door de Dienst Financiën en Studentenadministratie worden opgesteld, kunnen de academies deze in de toekomst zelf verzorgen. Dit levert niet alleen veel tijdwinst voor DFS op, ook de selfservice en flexibiliteit van de academies worden hiermee vergroot.

Ton Christophersen, Directeur Financiën en Studentenadministratie bij Avans Hogeschool: “Met de inzet van SAP BusinessObjects Xcelsius en Web Intelligence willen we een correcte en snelle gegevensontsluiting naar de 19 academies en 5 diensteenheden verzorgen. De complexiteit en flexibiliteit in het huidige Hoger Onderwijs zijn vele malen groter dan een aantal jaren geleden: snel prognoses maken en realtime inzicht in bijvoorbeeld trends, instroomgegevens en bezettingscijfers is noodzakelijk. Het is belangrijk dat de academies tijdig kunnen bijsturen, de juiste keuzes kunnen maken en daarmee de kwaliteit van de besluitvorming kunnen verhogen.”

Angélique de Vries, Managing Director van SAP Nederland: “We zijn zeer verheugd dat Avans Hogeschool voor onze business intelligence oplossingen heeft gekozen. In tijden waarin het onderwijs veel dynamischer en complexer is geworden, is een betrouwbaar en eenduidig analyse- en rapportagetool onmisbaar. Avans Hogeschool krijgt met SAP BusinessObjects Xcelsius en Web Intelligence gebruiksvriendelijke en onderhoudbare oplossingen waarmee ze de uitdagingen in het onderwijs een prima antwoord kunnen bieden.”

Over Avans Hogeschool
Avans Hogeschool verzorgt hoger onderwijs in Breda, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg. Verspreid over 60 opleidingen studeren er ongeveer 23.000 studenten aan Avans Hogeschool. Er werken ruim 2000 medewerkers binnen 19 academies, 5 ondersteunende diensteenheden De omzet van Avans Hogeschool bedraagt 160 miljoen euro. Meer informatie is beschikbaar op www.avans.nl.