>

SAP BELOONT BESTE IMPLEMENTATIES

SAP Quality Awards uitgereikt aan klanten die kwaliteit bewust hanteren als een belangrijk aspect van hun software-implementatie

‘s HertogenboschSAP heeft de winnaars bekendgemaakt van de SAP Quality Awards. Met de SAP Quality Award worden SAP klanten onderscheiden die door middel van proactief handelen en het adequaat managen van risico’s de kwaliteit van hun SAP implementatie waarborgen. Het internationale awardprogramma erkent en beloont SAP klanten op landelijk en Europees niveau in drie categorieën: “Large Enterprise Implementation” (wereldwijde of grootschalige implementaties), “Small and Midsize Enterprise Implementation” (lokale implementaties in kleine of middelgrote ondernemingen), en “New Business Application Implementation” (implementaties van nieuwe SAP oplossingen die sinds mei 2008 beschikbaar zijn).

Een jury van SAP experts en management teamleden evalueerde alle genomineerden op basis van tien kwaliteitprincipes en specifieke richtlijnen, opgesteld door SAP. Zij verkozen in de drie categorieën een “Gold”, “Silver” en “Bronze” winnaar. De volgende organisaties wonnen de prijzen in Nederland:

Large Enterprise Implementation

  • Nederlandse Spoorwegen werd verkozen tot Gold Winner voor de implementatie van het systeem voor de OV-chipkaart op basis van SAP oplossingen. Het bedrijf won vanwege de korte implementatietijd en de gebruikte projectmethodologie.
  • De Silver Winner award ging naar Shell voor de wereldwijde upgrade van haar HR-systeem. Niets werd aan het toeval overgelaten in dit project dat werd uitgevoerd voor 100.000 werknemers in 100 landen.
  • Forbo International werd benoemd tot Bronze Winner voor de implementatie van SAP ERP op zes locaties naar aanleiding van de overname van Bonar Floors. De organisatie werd geprezen voor de tussentijdse metingen, reguliere updates en vooraf georganiseerde risk-workshops.

Small and Midsize Enterprise Implementation

  • Dishman ontving de Gold Winner award voor hun implementatie van ERP Baseline voor SAP Business All-in-One. De producent van onder andere vitamine D- en cholesterolproducten implementeerde in minder dan drie maanden de oplossing van SAP voor het middenbedrijf dankzij een procesmatige voorbereiding.
  • Silver Winner werd Fabory Group. De bevestigingsspecialist stroomlijnde en optimaliseerde haar verkoopproces op basis van best practices met veel oog voor risico’s en planning.
  • Woningcorporatie Talis werd verkozen tot Bronze Winner vanwege de goed georganiseerde aanpak bij de herimplementatie van SAP, waarbij gebruik werd gemaakt van de geleerde lessen van de eerdere implementatie.

New Business Application Implementation

  • In deze categorie werd Sanoma Uitgevers de Gold Winner voor haar implementatie van SAP BusinessObjects Business Planning & Consolidation. De implementatie van deze oplossing voor financiële en operationele planningsbehoeften, consolidatie en rapportage, werd grondig voorbereid. Alle mogelijke scenario’s werden getest waardoor het risico vanuit het perspectief van de business én de techniek sterk werd verminderd.
  • Momentive Performance Materials werd beloond met een Silver Winner award. De internationale speler in de siliconenmarkt ontving de award voor de uitrol van de SAP REACH compliance suite die helpt bij het voldoen aan regelgeving voor producten en materialen in verschillende markten. De implementatie werd binnen budget afgerond en zelfs voor de geplande go-live datum in gebruik genomen.
  • Ordina Nederland kreeg de Bronze Winner award voor hun implementatie van SAP BusinessObjects Business Planning & Consolidation. Het bedrijf won de prijs onder meer omdat zij eigen consultants aan heeft gesteld om de implementatie te begeleiden en hen beloonde alsof ze dit voor een een klant deden.

“De meest succesvolle implementaties komen niet zo maar tot stand,” zegt Ton Bertram, Quality Director bij SAP Nederland. “Zij zijn het resultaat van een proactieve aanpak van onze klanten en een goede inschatting van de risico’s. We zijn trots op onze klanten en vinden het geweldig dat we de mogelijkheid hebben om hen te belonen met deze speciale awards. Een implementatie van bedrijfssoftware is lang niet altijd eenvoudig, omdat vaak diverse primaire bedrijfsprocessen worden ondersteund waardoor zowel technische, functionele, als organisatorische veranderingen gemanaged moeten worden. De klanten die zich hiervan bewust zijn en het transparant hebben gemaakt door bijvoorbeeld een quality plan toe te voegen aan hun projectplan blijken beter in staat om de risico’s te beperken en de kwaliteit van hun implementatie te verhogen.”