>

SAP BENOEMD TOT WERELDWIJD MARKTLEIDER IN BUSINESS INTELLIGENCE SOFTWARE

SAP met marktaandeel van 22,4 procent gepositioneerd als nummer een door toonaangevend marktonderzoeksbureau Gartner

’s HertogenboschSAP is benoemd tot marktleider in Business Intelligence (BI), analyses and performance managementsoftware. Volgens het in opdracht van Gartner Inc. uitgevoerde marktaandeel rapport1, positioneert SAP zich met een wereldwijd marktaandeel van 22,4 procent op nummer 1 van de wereldranglijst.

In het rapport, “Market Share Business Intelligence, Analytics and Performance Management Software, Worldwide, 2009”, constateert Gartner dat de gehele BI markt met 4,2 procent is toegenomen ten opzichte van 2008 tot $ 9,3 miljard in 20092. BI platforms nemen een marktaandeel van 64,2 procent van de wereldwijde BI software-inkomsten voor hun rekening. Corporate Performance Management (CPM) oplossingen hebben een marktaandeel van 20,8 procent, en analyseapplicaties en performance managementsoftware een marktaandeel van 15 procent. SAP bereikte de hoogste positie vanwege de $2,1 miljard aan gecombineerde inkomsten van SAP BI software in deze drie segmenten.

“De business intelligence softwaremarkt was één van de segmenten die expliciet beter presteerde dan de algemene bedrijfssoftwaremarkt in 2009”, zegt het Gartner rapport. “Desondanks toont de grote daling van de groeicijfers ten opzichte van vorig jaar aan dat dit segment duidelijk nog niet bestand is tegen een recessie.”

“Dit resultaat is te danken aan ons SAP BusinessObjects portfolio, waarin wij een set van complete en innovatieve tools aanbieden voor Business Intelligence (BI), Data Services, analyse en Enterprise Performance Management (EPM),” zegt Johan van Kampen, Director Strategic Solutions van SAP Nederland. “Deze oplossingen vergroten het inzicht in de organisatie en geven de gebruiker krachtige hulpmiddelen om snellere, slimmere beslissingen te nemen die hun organisatie efficiënter maakt. Met bruikbare informatie binnen handbereik kunnen zakelijke gebruikers de prestaties van hun bedrijf positief beïnvloeden. Deze positionering is een bewijs dat we op de goede weg zijn.”

1 “Market Share: Business Intelligence, Analytics and Performance Management Software, Worldwide, 2009” by Dan Sommer and Bhavish Sood, April 2010.
2 “Gartner definieert totale software inkomsten als inkomsten die afkomstig zijn van applicaties, nieuwe licenties, updates, abonnementen, hosting en technische ondersteuning en onderhoud. Inkomsten uit zakelijke dienstverlening en inkomsten met betrekking tot hardware behoren niet tot de totale software inkomsten.