>

VOS BANKET BESPAART SUBSTANTIEEL DANKZIJ SAP

Internationale koek- en banketspecialist plukt vruchten van automatisering bedrijfsprocessen met SAP Business One en Produmex

’s HertogenboschInternationale koek- en banketspecialist Vos Banket realiseert substantiële kostenbesparingen sinds zij SAP Business One en Produmex heeft geïmplementeerd. Het Dwingelose bedrijf heeft vanaf 2008 grote efficiencyslagen in haar bedrijfsvoering kunnen realiseren door alle bedrijfsprocessen, zoals voorraadbeheer en -administratie, de financiële en logistieke administratie, inkoop- en verkoop en tracking en tracing volledig in één geautomatiseerd systeem onder te brengen. Vooral op het gebied van voorraadbeheer, planning en bedrijfsvoering heeft het bedrijf de kosten aanzienlijk teruggebracht. Waar de planning bijvoorbeeld in het verleden ongeveer drie uur in beslag nam, kost dat nu hooguit een kwartier. Bovendien kan het bedrijf veel sneller reageren op markt- en klantinformatie die de geïntegreerde oplossing genereert.

De koek- en banketspecialiteiten en de streek- en seizoensgebonden producten van Vos Banket worden door gespecialiseerde bakkerijen vervaardigd en vervolgens door Vos Banket verwerkt. Vanuit de eigen fabriek wordt de voorraad vervolgens aan supermarkten en supermarktorganisaties in Nederland, België en Duitsland geleverd. Daarvoor zet Vos Banket dagelijks negen vrachtwagencombinaties in. Door de inzet van SAP Business One en Produmex, een oplossing van SAP partner OPEX software, verlopen alle processen in het gehele traject veel sneller. Een vertegenwoordiger neemt met een PDA de bestelling op bij de klant, de order wordt automatisch gesynchroniseerd, komt automatisch in de planning en wordt doorgegeven aan het magazijn. Daar wordt de order vervolgens gepickt, voorzien van SSCC labelling en gereedgemaakt voor verzending naar de klant. Doordat veel van supermarktorganisaties ook met SAP werken, verlopen ook het facturatieproces en de communicatie daaromheen veel effectiever.

Wim Vos, algemeen directeur van Vos Banket: “We hebben een flinke voorsprong op onze concurrentie kunnen nemen doordat we de kosten nu veel beter onder controle hebben gekregen. Daar zit de grote winst. Het aantal foute orders hebben we tot nul weten te reduceren en de kans op foute of mancoproducten hebben we gemarginaliseerd. De combinatie SAP Business One en Produmex is voor ons een bewuste keuze geweest: we wilden volledige integratie van alle processen en een duidelijk, simpel systeem. Dat hebben we gekregen.”

Niels de Vos, algemeen directeur van OPEX Software: “De uitdagingen waar Vos Banket voor stond, waren helder: kostenbesparing, meer inzicht in klant- en voorraadinformatie en snellere, foutloze orderafhandeling. Door SAP Business One en Produmex gecombineerd in te zetten, heeft het bedrijf deze uitdagingen in no time weten te realiseren. We zijn erg blij dat wij daar een bijdrage aan hebben kunnen leveren.”

Angélique de Vries, managing director van SAP Nederland: “Vos Banket is een typisch voorbeeld van een familiebedrijf dat de afgelopen jaren flink is gegroeid en dat zich vol enthousiasme en met erkende specialismen op de toekomst richt. Daarvoor is het noodzakelijk dat de processen goed op elkaar zijn afgestemd en worden ondersteund door een eenduidige en flexibele automatiseringsoplossing. Met onze standaardsoftware en de branchespecifieke toepassing van OPEX Software zijn overbodige stappen uit de processen gehaald en zijn de verschillende disciplines binnen het bedrijf nauw op elkaar afgestemd. Dat levert Vos Banket een groot voordeel op ten opzichte van haar concurrentie.”

Over Vos Banket
Vos Banket is een familiebedrijf dat de afgelopen jaren is uitgegroeid van een regionale leverancier tot een vooraanstaand – landelijk opererend – specialist op het gebied van koek en banket. Vos Banket biedt daarnaast streekgebonden producten en een uitgebreide sortering seizoensbanket. Door voortdurend in te spelen op de ontwikkelingen in de markt en verfijning van het assortiment creëert Vos Banket een onderscheidend vermogen. Het bedrijf is jong, dynamisch, vooruitstrevend en begeeft zich sinds een aantal jaren met succes ook op de buitenlandse markt. Vos Banket richt zich voornamelijk op nationale, internationale supermarkten en supermarktorganisaties. Om iedere supermarkt feilloos te kunnen bedienen, beschikt de organisatie over creatieve logistieke procedures. Bij Vos Banket in Dwingeloo werken ruim 45 medewerkers. Meer informatie is beschikbaar op www.vosbanket.nl.

Over OPEX Software
OPEX Software is Value Added Reseller van SAP Business One en helpt ondernemers uit specifieke branches in het MKB het maximale uit de bedrijfsprocessen te halen. OPEX Software is gespecialiseerd in onder meer de branches Food & Beverage, Groothandel & Logistiek, Producerende groothandels en e-Commerce. Bovenop SAP Business One zet OPEX Software ook branchespecifieke softwareoplossingen in. OPEX Software is gevestigd in Grou. Bij het bedrijf werken zeven medewerkers. Voor meer informatie: www.opexsw.nl