>

DE HAAGSE HOGESCHOOL STROOMLIJNT BEDRIJFSPROCESSEN MET SAP

Atos Consulting implementeert SAP modules voor HRM en Financiën en Inkoop

Den HaagDe Haagse Hogeschool heeft gekozen voor één geïntegreerde SAP oplossing als vervanging van haar huidige informatiesystemen voor Human Resources Management (HRM) en Financieel Economische Zaken (FEZ). SAP gaat bij de Haagse Hogeschool verschillende maatwerkapplicaties binnen FEZ, HRM en het Facilitair Bedrijf vervangen. De salarisverwerking zal via PASO van Centric verzorgd worden.

Eén van de belangrijkste doelstellingen van de nieuwe oplossing is het faciliteren van het primaire proces binnen De Haagse Hogeschool. Aan de basis van de uitvoering van de onderwijs­processen staan uitgebreide planningen van de personeelsformatie en van de inzet van medewerkers. SAP wordt ingezet om deze plannings­processen te faciliteren. Op die manier wordt het voor een directeur van een Academie of Dienst mogelijk om een gewenste personeels­formatie voor een begrotingsjaar vast te leggen en prognoses te maken van de financiële gevolgen daarvan.

Roelof Kooy, informatiemanager bij De Haagse Hogeschool: “Wij zijn op zoek gegaan naar een organisatie­breed informatie­systeem waarin de processen en informatie rond HRM, FEZ, Salaris en Inkoop zowel door manage­ment en medewerkers zelf, als door de onder­steunende afdelingen HRM en FEZ kunnen worden gemanaged en onderhouden. Daarnaast speelden de autorisatiemogelijkheden een belangrijke rol. De combinatie van de ervaring van Atos Consulting en de software van SAP is als beste uit de aanbesteding naar voren gekomen. Het is een bewezen, integrale oplossing die ons betere informatie oplevert, minder kwetsbaar is en bovendien beter beheersbaar is.”

Egbert-Jan Koekkoek, projectmanager bij Atos Consulting: “Atos Consulting heeft veel ervaring in de onderwijssector en we zijn trots dat we deze kunnen inzetten om de organisatie van de Haagse Hogeschool te helpen bij de transformatie naar een nieuwe manier van werken. Samen met de hogeschool bepalen we de koers van de implementatie en zorgen we ervoor dat de complete organisatie op een soepele manier de veranderingen aanpakt.”

Henk Bruinekreeft, Director Small and Medium Enterprises bij SAP Nederland: “We zijn erg verheugd dat De Haagse Hogeschool voor onze oplossing heeft gekozen. Enerzijds streven zij naar het gebruik van bewezen oplossingen binnen het hoger onderwijs die geïmplementeerd kunnen worden zonder softwarematige aanpassingen en die ondersteund worden door een actieve gebruikersgroep. Anderzijds willen zij een minimalisering van het aantal softwareleveranciers en het aantal koppelingen tussen systemen. Onze oplossing voldoet volledig aan die eisen en we zijn er van overtuigd dat we de komende jaren een stabiele omgeving voor De Haagse Hogeschool kunnen verzorgen.”

Over De Haagse Hogeschool
De Haagse Hogeschool is een kennisinstelling voor kwalitatief hoogwaardig en innovatief hoger onderwijs, met als belangrijkste taak het opleiden van haar studenten tot gekwalificeerde en onafhankelijke professionals; tot denkende doeners. Hoe? Door haar studenten uit te dagen, te prikkelen, nieuwsgierig te maken en aan het denken te zetten. Op dit moment biedt De Haagse Hogeschool ruim 170 verschillende opleidingen, trainingen, masterclasses enz. op uiteenlopende vakgebieden en bestaat uit academies, lectoraten en diensten. Ruim 19.000 studenten volgen in, vier vestigingen, een bachelor, een master of post-hbo-opleiding. Daarnaast is er een ruim aanbod van HOVO cursussen. Op De Haagse Hogeschool werken ruim 1.700 medewerkers.
www.hhs.nl

Over Atos Consulting
Atos Consulting is een toonaangevende, internationale business- en IT-consultancy organisatie met wereldwijd meer dan 2.500 gedreven professionals. Atos Consulting is de partner voor klanten die zoeken naar effectieve oplossingen op het gebied van rendement, organisatie, processen en control. Zij biedt diepgaande kennis van branchespecifieke, primaire processen én van ondersteunende processen, zoals Finance, HRM en IT. Indien nodig biedt Atos Consulting ook interim management of neemt zij processen over. Daarbij neemt Atos Consulting een onafhankelijke positie in, adviseert zij deskundig en werkt nauw samen – voor en mét klanten.

Atos Consulting is een zelfstandig onderdeel van Atos Origin, de grootste beursgenoteerde Europese IT-dienstverlener (5,1 miljard euro), waar ruim 49.000 mensen werken. Atos Origin stelt haar klanten – top 500-ondernemingen – in staat hun visie om te zetten in resultaten door strategische advisering, systeemintegratie en managed operations. Bezoek voor meer informatie over onze werkwijze, klanten en resultaten: www.atosconsulting.nl.