>

NIEUW SAP OPLEIDINGSPROGRAMMA LEGT DE BASIS VOOR TOEKOMSTIG SUCCES

Internationaal programma leidt nieuwe generatie Lead Enterprise Architecten op en laat hen direct een waardevolle case opstellen voor hun organisatie

’s-HertogenboschSAP lanceert vandaag het SAP Lead Enterprise Architect Development (LEAD) Program. Dit intensieve opleidingstraject leidt Enterprise Architecten op tot gecertificeerd Lead Enterprise Architect en biedt daarnaast de deelnemende architecten de mogelijkheid om te werken aan een case study met gegevens uit hun eigen organisatie. Deze case is na de opleiding direct beschikbaar en inzetbaar bij hun bedrijf. Het programma start in september 2010 voor klanten en een beperkt aantal partners.

Certificeringen
Het LEAD programma biedt Enterprise Architecten de mogelijkheid om hun kennis en ervaring ten aanzien van Enterprise Architecture te vergroten. In het programma kunnen de architecten zich specialiseren in de onderwerpen technology, security, process, service, performance en/of value. Bij een succesvolle afronding van het programma is de deelnemer TOGAF 9-gecertificeerd1 en SAP Certified Professional Enterprise Architect. Afhankelijk van de gevolgde tracks ontvangt een deelnemer bovendien een diploma dat hem als Business Architect kwalificeert, met een specialisatie in Process Architecture en/of Value Architecture. Indien een deelnemer het volledige programma volgt en succesvol afsluit, ontvangt deze het diploma Lead Enterprise Architect.

Op maat gemaakte case study
Wanneer drie of meer architecten van één organisatie deelnemen hebben zij de unieke mogelijkheid om data te gebruiken van hun eigen onderneming om aan een direct inzetbare, eigen case study te werken. Aan het einde van het traject beschikken de deelnemers over een uitgewerkte Enterprise Architecture case en hebben zij als dubbel- of tripelgekwalificeerde Enterprise Architecten ook de ervaring en kennis in handen om de architectuur toe te passen in de eigen organisatie.

“Enterprise Architecture is één van de belangrijkste aspecten voor het verbeteren van procesprestaties en het versnellen van de waardecreatie. Deze unieke Enterprise Architecture development- coaching en educatie levert de deelnemers kennis, TOGAF-methoden en tools om te groeien in de rol van Enterprise Architect. Daarnaast krijgen zij de bouwstenen aangeleverd om expert te worden op het gebied van business modelling, process modelling, performance management en value management. Allemaal benodigdheden om leider te zijn in de markt van nu,” aldus Sascha Kuhlmann, Global Enterprise Architecture Director van SAP.

Angélique de Vries, Managing Director van SAP Nederland: “Enterprise Architecture is onmisbaar in de ontwikkeling van groeiende, ambitieuze organisaties. In de markt wordt gesproken over businessarchitectuur, procesarchitectuur en de daarbijhorende performance- en value-architectuur. Echter, de educatie om onze klanten te ondersteunen op dit gebied liep achter op de ontwikkelingen. De innovatieve roadmap die we met SAP Education hebben ontwikkeld vertegenwoordigt een fundamentele verandering in de manier waarop een Enterprise Architect zijn of haar capaciteiten kan ontwikkelen. Ik ben er trots op dat wij als SAP Nederland deze opleiding exclusief mogen aanbieden, we kijken uit naar de wereldwijde deelnemers in de komende maanden.”

Geïnteresseerden in het SAP LEAD Program kunnen contact opnemen met Karin van den Brand van SAP Education, via karin.van.den.brand@sap.com.

¹ = TOGAF (The Open Group Architecture Framework) is een methode voor het ontwikkelen en beheren van de enterprise-architectuur (zie website) waarvoor architecten certificeringen voor kennis kunnen ontvangen.