>

ROC DE LEIJGRAAF KIEST VOOR SAP

Op SAP gebaseerde oplossing van itelligence wordt ingezet voor kernregistratie van deelnemers

’s-HertogenboschROC de Leijgraaf heeft na een Europese aanbesteding gekozen voor Edictis, de onderwijsoplossing van itelligence (voorheen 2B Interactive). Met de op SAP Business All-in-One gebaseerde oplossing realiseert ROC de Leijgraaf een meer flexibele, beter toegankelijke en meer efficiënte deelnemerregistratie. Hiermee legt De Leijgraaf een basis om in de toekomst meer vraaggericht onderwijs te kunnen aanbieden. Door de levenscyclus van studenten in één kernregistratiesysteem onder te brengen, relevante gegevens van de studenten eenduidig vast te leggen en medewerkers en studenten real-time inzicht in die gegevens te geven, kan de onderwijsorganisatie veel beter en sneller de juiste stuurinformatie genereren en deze strategisch, tactisch en operationeel inzetten. De kick-off van de implementatie is op 15 juni. De verwachting is dat de totale oplossing in september 2011 live zal gaan.

Aansluiting op behoefte
ROC de Leijgraaf kiest voor een systeem dat perfect aansluit op het Competentie Gerichte Onderwijs (CGO), de daaraan gerelateerde selfservicecomponent voor studenten en de mogelijkheid om maatwerkopleidingen en in de toekomst individuele roosters op basis van de behoeften van studenten aan te kunnen bieden. Edictis is afgestemd op de Nederlandse behoeften en wet- en regelgeving. Ook de communicatie met derden, zoals ministeries, gemeentes en bedrijven is een onderdeel van de oplossing.

Efficiënter
Eustaach van Lent, manager Bedrijfsinformatie en Cursusadministratie bij ROC de Leijgraaf: “Ons huidige systeem loopt op zijn einde en de kosten van onder meer onderhoud lopen daardoor geweldig op. Met Edictis kiezen we voor één integrale totaaloplossing die ons in de toekomst in staat stelt meer vraaggericht in plaats van aanbodgericht te gaan werken. Nu we realtime inzicht krijgen in relevante informatie kunnen we onze faciliteiten bovendien veel beter benutten en daardoor onze bedrijfsvoering efficiënter maken. Zeker als de onderwijslogistieke component wordt geïmplementeerd verwachten we onze deelnemers beter te kunnen bedienen en enorme efficiencyslagen te kunnen halen.”

Samenwerking
Martin de Lange, sales executive Onderwijs bij itelligence Benelux: “We zijn erg verheugd met de keuze van ROC de Leijgraaf voor Edictis. In eerste instantie zal Edictis worden ingezet voor de ondersteuning van de kernregistratie conform de Triple A procesbeschrijvingen en zal onder andere de koppeling met het Elektronisch Leerling Dossier (ELD) worden gerealiseerd. De Leijgraaf was positief verrast om te zien dat Edictis ook kan worden ingezet voor het vervolgdeel: de onderwijslogistiek. ROC de Leijgraaf is voor dit deel een markconsultatie gestart, in samenwerking met vijf andere ROC’s, SAMBO~ICT en Triple A.”

Totaaloplossing
Henk Bruinekreeft, Director Small & Medium Enterprises van SAP Nederland: “De keuze van de Leijgraaf voor Edictis is met applaus ontvangen bij SAP. Ook het beroepsonderwijs en educatie zijn veel dynamischer en complexer geworden en moeten bovendien binnen verschillende wettelijke kaders passen. Doordat we alle relevante onderwijsinformatie in één totaaloplossing aan elkaar kunnen koppelen, aanbieden en toegankelijk maken, is De Leijgraaf in staat om heel goed in te spelen op de individuele behoeften van haar studenten en de toekomstscenario’s binnen het onderwijsveld.”

Over de Leijgraaf
ROC de Leijgraaf is een moderne kennisonderneming voor Noordoost Brabant. Hier kunnen jongeren en volwassenen op ieder moment in hun leven terecht voor een praktijkgerichte mbo-opleiding, deeltijd havo en vmbo-t. Het ‘Loopbaancentrum’ helpt bij (re)integratie en inburgering. Voor bedrijven en instellingen verzorgt ROC de Leijgraaf trainingen plus trajecten voor innovatie en strategievorming. Met vestigingen in Oss, Veghel, Uden, Cuijk, Boxmeer en Mill is De Leijgraaf voor iedereen in de regio dichtbij. Bij ROC de Leijgraaf studeren nu ongeveer 9.000 deelnemers. Zo’n 750 personeelleden doen al het mogelijke om de ambities van het ROC waar te maken. Voor meer informatie zie: www.leijgraaf.nl.

Over itelligence
itelligence is één van de leidende internationale full-service providers van SAP. Er werken momenteel meer dan 1.600 hooggekwalificeerde medewerkers in 17 landen en 5 regio’s (Amerika, Azië, West-Europa, Oost-Europa en Duitsland/Oostenrijk). Eind 2009 heeft itelligence AG 2B Interactive B.V. overgenomen. De twee bestaande bedrijven van itelligence in Nederland en België zijn samengevoegd met 2B Interactive in itelligence Benelux Holding B.V. en heeft meer dan 100 medewerkers in dienst. Door de overname is itelligence Benelux één van de leidende SAP full-service providers gericht op midmarket bedrijven in de Benelux. Als SAP Business All-in-One Partner, Service en Support Alliance alsmede Global Partner Hosting en Global Services Partner, realiseert itelligence complexe projecten in de SAP omgeving voor meer dan 3.000 klanten wereldwijd. In 2006, behaalde itelligence de status van Gold Partner SAP in Duitsland, U.S. volgde in 2007. Ook de Nederlandse vestiging is Gold Partner. De service van itelligence loopt uiteen van SAP-consulting en licensing tot outsourcing en services tot ontwikkelaar van branchespecifieke SAP-oplossingen. In 2009 genereerde itelligence een totale omzet van € 220 miljoen (itelligence Benelux: € 20 miljoen). Voor meer informatie, ga naar www.itelligence.nl.