>

BAYER IMPLEMENTEERT WERELDWIJDE IT-STRATEGIE MET SAP

Bayer bouwt gestandaardiseerd softwareplatform voor wereldwijde IT-strategie op basis van SAP’s oplossingenportfolio

’s-HertogenboschBayer, een van ‘s werelds grootste bedrijven op het gebied van gezondheid, voeding en hoogwaardige kunststoffen, heeft een wereldwijde overeenkomst gesloten met SAP. Met deze Global Enterprise Agreement (GEA) richten de twee bedrijven zich op de ondersteuning van de IT-strategie van Bayer op basis van een brede, lange-termijn inzet van gestandaardiseerde SAP oplossingen voor de complete wereldwijde activiteiten van Bayer. Overeenkomsten zoals deze vijf jaar durende GEA met Bayer zijn gericht op grote ondernemingen die SAP kiezen als hun voorkeursprovider voor software.

Binnen de overeenkomst levert SAP uitgebreide ondersteuning bij de nauwe samenwerking in de wereldwijd gestandaardiseerde implementatie van SAP business applicaties bij Bayer. Een volledig geïntegreerde, wereldwijde IT-strategie is van cruciaal belang voor Bayer om het marktaandeel en de winstgevendheid te vergroten in een omgeving van wereldwijde supply chains en een hoge internationale concurrentiedruk. Bovendien wil Bayer in de toekomst profiteren van lagere operationele kosten door middel van een schaalbare en efficiënt softwarelandschap binnen de onderneming.

De GEA omvat software, onderhoud en strategische consultancy, alsmede on-site support via SAP MaxAttention-ondersteuning. Als onderdeel van de overeenkomst kan Bayer op ieder moment een beroep doen op SAP’s oplossingen, technologieën en diensten, waarmee de wereldwijde implementatie van geïntegreerde applicaties wordt versneld.

De overeenkomst betekent dat Bayer in hoofdzaak gebruik zal maken van SAP software voor haar IT-processen, wat het grote strategische belang van SAP voor het bedrijf onderstreept. De nauwe samenwerking tussen deze twee bedrijven bestaat sinds 1984. In 2000 tekenden de ondernemingen een ontwikkelingspartnerovereenkomst, waarmee SAP Bayer’s belangrijkste strategische software partner werd.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen (*) voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 102.500 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

(*) SAP definieert softwareoplossingen als bestaande uit enterprise resource planning, business intelligence en gerelateerde applicaties.