>

NIEUWE UNIFORME SAP GEBRUIKERSINTERFACE VERHOOGT GEBRUIKERSGEMAK EN EFFICIËNTIE

Gebruiker krijgt direct toegang tot relevante informatie en transacties

’s-HertogenboschSAP kondigt de beschikbaarheid aan van een nieuwe gebruikersinterface. De NetWeaver Business Client (NWBC) is de nieuwe user interface die een centrale, uniforme toegang biedt tot de verschillende oplossingen van de SAP Business Suite¹ en SAP BusinessObjects, alsmede browsergebaseerde niet-SAP applicaties. De NWBC kan via de internetbrowser worden opgestart of de gebruiker kan gebruik maken van de desktopversie. Voor het gebruik van de NWBC zijn geen additionele SAP licenties vereist.

Gebruikers van SAP software hadden voorheen te maken met verschillende gebruikersinterfaces voor het inzien van de oplossingen uit de SAP Business Suite. De NetWeaver Business Client ontsluit, naast transacties uit de standaardinterface van SAP, de SAP GUI, ook nieuwe webbased transacties en applicaties. De NWBC kan zowel WebDynpro², BSP³, portal pagina’s of externe, webgebaseerde content weergeven. Met de NWBC heeft de eindgebruiker met één toepassing toegang tot alle informatie die voor zijn of haar werkzaamheden relevant is.

In de NetWeaver Business Client is een zoekfunctie toegevoegd die geïntegreerd samenwerkt met externe zoekmachines zoals Google en Wikipedia, maar ook met de desktopsearchfunctie van Microsoft of bijvoorbeeld SAP Enterprise Search. Dit maakt het opzoeken van extra informatie lokaal, op internet of in het SAP systeem eenvoudig en snel. Met de navigatieoptie van de NWBC kan een gebruiker door het intikken van een tekst of transactiecode snel de volgende actie opstarten. Naast deze verbeteringen kunnen gebruikers de NWBC ook inzetten om nieuwe ontwikkelingen in SAP zoals de POWL (Personal Object WorkList) functionaliteit te gebruiken. POWL creëert onder meer ‘powerlijsten’ die een gebruiker direct inzicht geven in zijn of haar persoonlijke werkvoorraad. Dit maakt het mogelijk om openstaande transacties snel en eenvoudig af te handelen.

Hans Kroes, Industrie Principal bij SAP Nederland: “Naast centrale toegang tot verschillende SAP en niet-SAP applicaties en het gebruik van powerlijsten, zijn in de NWBC nog een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd die het gebruik sterk vereenvoudigen en de veiligheid ten goede komen. Doordat de NWBC is gebaseerd op gebruikersrollen, heeft een gebruiker alleen toegang tot die informatie en transacties die voor hem of haar relevant zijn. Daarbij is het hoofdmenu voor de eindgebruiker altijd zichtbaar, wat het navigeren eenvoudiger maakt. Omdat je vanuit een gebruikersrol ook het bijpassende autorisatieprofiel kunt genereren sla je twee vliegen in een klap.”

Meer informatie

¹ De oplossingen binnen de SAP Business Suite zijn SAP Enterprise Resource Planning (ERP), Supply Chain Management (SCM), Product Lifecycle Management (PLM), Supplier Relationship Management (SRM) en Customer Relationship Management (CRM).
² WebDynpro (WD) is een technologie die door SAP is verwerkt in de in de NetWeaver-strategie. Het is een framework dat gebruikt wordt voor het creëren van web-based applicaties die samenwerken met SAP ERP en andere systemen.
³ Een Business Server Page (BSP) applicatie is een compleet functionele applicatie. Deze applicaties worden niet in de SAP GUI getoond, maar via een Web browser of een browser van een mobiel apparaat, zoals een mobiele telefoon.