>

SAP RONDT OVERNAMEBOD SYBASE AF

’s-HertogenboschSAP kondigt aan dat zij het bod op alle gewone uitstaande aandelen van Sybase heeft voltooid. Binnen de overeenkomst zal Sybase opereren als een afzonderlijke onderneming onder leiding van de huidige CEO John Chen en het bedrijf blijft zich richten op haar core business. Dit betekent dat Sybase zich ook in de toekomst zal bezighouden met het uitvoeren van plannen en productstrategieën rond haar database- en informatiemanagementdienstverlening. De expertise op de mobiele markt zal een belangrijke stimulans zijn voor de visie van Sybase en SAP voor de unwired enterprise. Meer informatie over SAP en Sybase is beschikbaar op www.sap.com/about/investor/sybase.epx.

Met de overname geeft SAP vorm aan de drie-pijlerstrategie van het bedrijf die zich richt op het leveren van oplossingen on-premise (op locatie), on-demand en on-device (op mobiele apparaten). SAP was al een toonaangevende speler op het gebied van zakelijke softwareoplossingen op locatie en maakt op dit moment een bewuste beweging om ook op het gebied van on-demand en on-device een leider in de markt te worden. Met de overname van het grootste en meest heterogene mobiele platform van Sybase wordt het mogelijk voor SAP om haar bereik uit te breiden naar nieuwe categorieën gebruikers ver buiten de traditionele user base.

Op 19 augustus 2010 organiseert SAP een persconferentie in Boston in de Verenigde Staten, waar SAP co-CEO Bill McDermott, CEO John Chen van Sybase en leden van het managementteam van SAP de details zullen presenteren van de gezamenlijke strategie en product roadmaps, samen met de geplande co-innovaties in mobiliteit, analytics en databasetechnologieën. Details over het evenement volgen in een media alert dat wordt uitgestuurd aan het begin van augustus.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen (*) voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 102.500 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

(*) SAP definieert softwareoplossingen als bestaande uit enterprise resource planning, business intelligence en gerelateerde applicaties.