>

VCD BUSINESS INTELLIGENCE EN ASECOM TEKENEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAP Partners Of The Year 2009 ontwikkelen business intelligence add-on voor SAP Business One

’s-HertogenboschSAP partners VCD Business Intelligence en Asecom hebben een business intelligence add-on ontwikkeld voor SAP Business One. Om deze oplossing op de markt te brengen, hebben beide partijen onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend. De nieuwe oplossing maakt alle bedrijfsprestaties in één oogopslag inzichtelijk en stelt medewerkers in staat zelfstandig flexibele (management)rapportages te verzorgen, zonder dat zij daarvoor technische databasekennis nodig hebben.

De introductie van de add-on is een antwoord op de vraag uit de markt naar een betaalbare, laagdrempelige en flexibele rapportageoplossing. De add-on biedt onder meer tal van analyse- en rapportagemogelijkheden, waarmee ook kleine bedrijven snel en eenvoudig stuurinformatie kunnen genereren. Realtime inzicht in betrouwbare en gevalideerde gegevens maakt het mogelijk om beter gefundeerde beslissingen te kunnen nemen.

Heleen Bakker, Accountmanager bij VCD Business Intelligence: “De roep van de markt om een laagdrempelige en betaalbare rapportagetool komen we steeds vaker tegen. Met deze door VCD ontwikkelde nieuwe oplossing geven we daar gehoor aan. Ook kleinere bedrijven krijgen nu direct een betrouwbaar inzicht in de laatste gegevens met een oplossing waarmee ze gemakkelijk stuurinformatie kunnen genereren. Asecom gaat als eerste partij samen met VCD met deze nieuwe oplossing de markt op; later dit jaar zullen we ook samenwerkingsovereenkomsten met andere SAP partners sluiten.”

Mick de Valk, directeur van Asecom: ”Asecom loopt graag voorop als het gaat om ontwikkelingen op het gebied van SAP Business One. Dat realiseren we ook nu weer met deze nieuwe oplossing. Hierdoor kunnen we onze klanten een nog uitgebreider productfolio aanbieden. Door onze klantkennis en onze ervaring van bedrijfsprocessen en de expertise VCD hebben we een product kunnen ontwikkelen dat én betaalbaar én functioneel is. Klanten kunnen hun bedrijfsvoering hiermee creatief benaderen en inrichten.”

Henk Bruinekreeft, Director Small & Medium Enterprises van SAP Nederland: “Beide partners zijn in het afgelopen jaar in hun categorie tot SAP Partner Of The Year bekroond. Het doet ons dan ook enorm deugd dat zij een samenwerkingsovereenkomst hebben getekend en hun expertise en kennis gezamenlijk inzetten om onze klanten in het MKB nog beter te kunnen bedienen. De beschikbaarheid van dit soort oplossingen biedt hen de mogelijkheid om zich op een professionele en toekomstgerichte manier te ontwikkelen.”

Over VCD Business Intelligence
VCD Business Intelligence ontwikkelt, implementeert en onderhoudt geïntegreerde managementinformatiesystemen en planning & budgetting-oplossingen in het hele land. Voor de realisatie hiervan wordt samengewerkt met diverse leveranciers van bron- en databasesystemen en de wereldwijde marktleiders op het gebied van rapportage en analyse: SAP BusinessObjects, QlikView, SAS en IBM Cognos.
VCD Business Intelligence is onderdeel van de VCD IT Groep, een multidisciplinair ICT-bedrijf. VCD bestaat sinds 1977 en is één van de grotere zelfstandige ICT-bedrijven in Nederland, dat zowel consultancy en software als infrastructuur en beheer levert. In meerdere sectoren heeft VCD een sterke positie verworven, waaronder de gezondheidszorg, retail, transport, finance, waterschappen, onderwijs en zakelijke dienstverlening. De VCD IT Groep heeft vestigingen in Groningen, Eindhoven en Delft. Meer informatie is beschikbaar op www.vcd.nl.

Over Asecom
Asecom richt zich volledig op de optimale inzet van SAP Business One, de oplossing van bedrijfssoftwaregigant SAP voor kleine en middelgrote ondernemingen. Asecom is in 2009 uitgeroepen tot de best presterende SAP Business One Partner in Nederland. Asecom biedt ook apart ontwikkelde sectorspecifieke uitbreidingen en kennistoepassingen, onder meer voor logistiek, productie, groothandels en maritieme sector. Asecom werkt op niet exclusieve basis nauw samen met SAP-gecertificeerde partners en leveranciers van data- en netwerksystemen. Asecom werkt onder meer voor Bowltech, Biretco, Kompak, Total Mail Service, Watercompany, Drumarkon en Tapes Nederland. Zie voor meer referenties ook www.asecom.nl.