>

BUSINESS INTELLIGENCE: DE IDEALE BRANDSTOF VOOR GROEI IN HET MKB

Middelgrote organisaties omarmen BI-oplossingen uit het SAP BusinessObjects portfolio

’s-HertogenboschOm de groei van het MKB in een uitdagend economisch klimaat op de rails te houden, is het belangrijk dat ondernemers in deze markt direct een totaalinzicht in hun organisatie kunnen krijgen. SAP BusinessObjects heeft hiervoor een uitgebreid portfolio Business Intelligence (BI) oplossingen ontwikkeld. Klanten zoals VieCurie Medisch Centrum en Plasthill zetten deze BI-oplossingen succesvol in waardoor ze hun bedrijfsstrategie perfect kunnen afstemmen op de uitvoering ervan. Zij profiteren onder meer van de eenvoudige inzetbaarheid, de schaalbaarheid en het duidelijke inzicht dat de oplossing hen biedt.

SAP biedt een aantal BI-oplossingen aan voor dataonderzoek, -beheer en -visualisatie. Al deze producten zijn specifiek ontworpen voor het MKB en worden ook in toenemende mate gebruikt door afdelingen en medewerkers van grotere bedrijven. Met het SAP BusinessObjects portfolio krijgen werknemers de beschikking over krachtige oplossingen waarmee ze intuïtief toegang krijgen tot belangrijke bedrijfsinformatie. Dit geeft hen het inzicht dat nodig is om slimme beslissingen te nemen. Omdat binnen het MKB de IT-budgetten vaak beperkt zijn, zijn deze BI-oplossingen ontworpen om eenvoudig in te zetten en tegen beperkte kosten aan te schaffen en te beheren.

“SAP levert een brede reeks aan BI-oplossingen die het MKB helpt om de overdadige hoeveelheid informatie gestructureerd aan te pakken. Tegen een betaalbare prijs en met klantspecifieke pakketten die passen bij de markt,” zegt Wayne Eckerson, Directeur van TDWI research van het Data Warehousing Institute.”Ondernemers hebben behoefte aan oplossingen die zij gemakkelijk kunnen aanpassen, implementeren en beheren en die tegelijkertijd directe waarde opleveren voor de gebruikers.”

Het VieCuri Medisch Centrum is een regionaal ziekenhuis met twee vestigingen in Noord-Limburg dat alle topklinische ziekenhuiszorg biedt. Het regionale ziekenhuis bereidt zich met behulp van SAP BusinessObjects oplossingen voor op de onvoorspelbare ontwikkelingen in de sector. “Nu de overheid oproept tot marktwerking in de zorg, is ruim dertig procent van de productie die wij leveren vrij onderhandelbaar. Dit betekent dat we goede stuurinformatie nodig hebben om kostprijs, het benodigde personeel, de kwaliteit en de toegangstijden te bepalen. Informatie die is opgeslagen in de bestaande systemen, Coda (financieel), Chipsoft E-ZIS (productie), Unit4 Cura (personeel) wilden we daarvoor eenduidig en transparant ontsluiten via ons datawarehouse en een overzichtelijke, gebruiksvriendelijke webgebaseerde interface,” zegt Carel Bergmans, Senior Adviseur Informatie & Advies bij VieCuri Medisch Centrum. “Dat is met SAP BusinessObjects prima gelukt.”

Het Hillegomse Plasthill vond in SAP BusinessObjects Crystal Reports de oplossing voor de ontoereikende rapportagemogelijkheden van haar bestaande ERP-systeem. Mark Zuiderduin, administrateur/systeembeheerder van Plasthill: “Crystal Reports is eenvoudig te gebruiken door eindgebruikers zodat we geen externe consultants meer nodig hebben voor bedrijfs- of gebruikerspecifieke rapportages. De installatie is bovendien zeer gebruiksvriendelijk; die konden we zonder veel hulp van een consultant zelfstandig uitvoeren. De omgeving lijkt sterk op Windows en is na een kleine instructie door een VCD consultant gemakkelijk te gebruiken door een onervaren gebruiker.”