>

MBI BETON NEEMT SAP CRM VOOR HET MKB IN GEBRUIK

Oplossing maakt het mogelijk om structureel de marktbenadering te verbeteren

’s-HertogenboschMBI Beton, producent van betonnen gevel-, straat- en tuinstenen uit Veghel, heeft de CRM-module voor SAP Business All-in-One in gebruik genomen. MBI koos voor een uitbreiding van de CRM-functionaliteit om alle verkoopinformatie te centraliseren en te integreren met het bestaande SAP ERP-systeem. Het uiteindelijke doel is om de bedrijfsvoering te verbeteren en een proactieve marktbenadering mogelijk te maken.

Voor MBI is het kunnen volgen van klanten en potentiële nieuwe projecten, zeker in de huidige economische situatie, essentieel om de verkopen te kunnen verhogen. Potentiële projecten worden in een vroeg stadium vastgelegd en gestructureerd opgevolgd. De CRM-module helpt MBI met het verkrijgen van inzicht in het verkoopproces en koppelt daaraan actuele logistieke informatie uit het bestaande ERP-systeem, zoals onderhanden orders, leveringen en openstaande facturen.

Na een succesvolle implementatie heeft MBI de module nu volledig in gebruik en de eerste resultaten zijn zichtbaar. Marcel Bettonvil, Directeur van MBI: “Wij zijn erg enthousiast over de SAP CRM-functionaliteit en de wijze waarop deze door Phobos is geïmplementeerd. De toevoeging aan het systeem betekent een echte verbetering van de verkoopprocessen binnen onze organisatie. Door inzicht in de lopende leads en verkooptrajecten zijn we continu op de hoogte van het verloop van het verkoopproces. En omdat we alle communicatie met de prospect, klant en marktpartijen vast kunnen leggen is het voor iedere verkoper van ons mogelijk om te zien waar het gesprek de vorige keer is geëindigd. Hierdoor worden we efficiënter, effectiever en klant- en partnervriendelijker.”

Met dank aan Phobos, partner van SAP is MBI erin geslaagd om binnen budget en volgens planning de CRM-module te implementeren. Frans Damen, directeur van Phobos: “We hebben dit kunnen realiseren door gebruik te maken van de SAP “Best Practice” methodiek, waarbij de kennisoverdracht wordt versneld dankzij een prototype, vooraf opgestelde scenario’s en meegeleverde trainingsmaterialen. Phobos is trots op de vlotte implementatie van de oplossing bij MBI.”

Over MBI Beton
MBI geeft vorm en kleur aan de omgeving met stenen voor infra, tuin en bouw, zowel horizontaal als verticaal. MBI is dé producent en leverancier van hoogwaardige esthetische stenen. MBI produceert en distribueert betonstenen voor de sectoren Infra (straatstenen), Bouw (Gevelstenen) en Tuin (sierstenen t.b.v. tuin toepassingen).
MBI heeft haar productievestigingen in Veghel en Kampen en is er op gericht om samen met haar klanten speciale stenen te ontwikkelen met nieuwe vormen, aparte kleuren en specifieke eigenschappen. Voor meer informatie zie ook: www.mbi.nl.

Over Phobos
Phobos Groep B.V., gevestigd in ’s-Hertogenbosch, levert gecertificeerde SAP Business All-in-One oplossingen en SAP-beheer en hosting voor bestaande SAP-gebruikers. Phobos biedt klanten SAP-implementaties en beheer op basis van fixed price en “no cure, no pay”. Zusteronderneming KAAR heeft haar hoofdvestiging in Chennai / India en biedt (ook internationale) ondernemingen een vergelijkbaar SAP-dienstenpakket.
Vanuit een tweetal (ISO) gecertificeerde datacenters worden Managed Operations diensten geleverd aan meer dan 13.000 gebruikers. Op deze wijze onderscheidt Phobos zich ook in het uitvoeren van SAP-upgrades. Phobos heeft als motto “Vertrouwde Vernieuwing” wat wil zeggen dat innovatie veel aandacht heeft maar de toepassing ervan getoetst wordt op degelijkheid en herkenbare toegevoegde waarde voor de klant. Voor meer informatie: www.phobos.nl.