>

SAP BENOEMD TOT LEIDER OP HET GEBIED VAN CRM-SOFTWARE

Onafhankelijk onderzoeksbureau erkent SAP als een toonaangevende CRM-leverancier voor grote en middelgrote bedrijven

’s-HertogenboschSAP heeft de erkenning gekregen van marktonderzoekbureau Forrester voor haar customer relationship management (CRM) oplossingen voor grote en middelgrote bedrijven. Forrester Research Inc, benoemde SAP tot een van de leiders in de CRM-markt in twee recentelijk verschenen Forrester Wave rapporten. De rapporten concluderen dat SAP een van de meest complete portfolio’s biedt om aan de behoeften en verwachtingen van grote en middelgrote organisaties te voldoen. De aankondiging werd gedaan tijdens het CRM Evolution 2010 congres, dat wordt gehouden in New York, van 2 tot en met 4 augustus.

De erkenning van Forrester betekent een toevoeging aan een groeiende lijst van onderscheidingen voor SAP CRM en de CRM-functionaliteit in SAP Business All-in-One, Deze oplossingen hebben een snel groeiende klantengroep en worden met succes ingezet door verkoop-, marketing- en serviceprofessionals bij bedrijven over de hele wereld. Bedrijven van verschillende grootte en in alle bedrijfstakken zijn zich er steeds meer van bewust dat klanten hun meest waardevolle activa aan het worden zijn. Verbetering van de totale klantervaring is van cruciaal belang voor het behoud van de concurrentiepositie en het waarborgen van klantloyaliteit. SAP CRM en de CRM-functionaliteit in SAP Business All-in-One leveren complete procesondersteuning voor alle klantgerichte activiteiten in meerdere sectoren.

Forrester Research nodigde een selecte groep leveranciers van CRM-software uit om deel te nemen aan twee onderzoeken: “The Forrester Wave: CRM Suites for Midsized Organizations, Q2 2010” en “The Forrester Wave: CRM Suites for Large Organizations, Q2 2010”. In deze onderzoeken evalueerde Forrester de sterke en zwakke punten van CRM-oplossingen tegen 516 criteria die het onderzoeksbureau opstelde om de eisen van organisaties weer te geven. In de beoordelingscriteria zijn onder andere opgenomen dat het een multifunctionele CRM-applicatiesuite betreft, die zich richt op meerdere sectoren en dat het product nu algemeen beschikbaar is en op grote schaal wordt gebruikt door klanten. Aan het onderzoek voor leveranciers voor middelgrote ondernemingen deden 19 CRM-oplossingen mee, aan het onderzoek voor grote ondernemingen namen 18 CRM-oplossingen deel.

De rapporten waarderen SAP als een leider voor zowel grote als middelgrote CRM-suites. Forrester concludeert dat “SAP gestaag een uitgebreide CRM-functionaliteit heeft opgebouwd en dat het bedrijf is gericht op het verbeteren van de bruikbaarheid en uitbreiding van de steun voor strategische zakelijke processen”. Het rapport voor grote ondernemingen erkent dat SAP CRM 7.0 “zeer sterk is over de gehele linie voor verkoop, marketing, partner channelmanagement, field service en analyses”. Daarnaast geeft Forrester een compliment over de “zeer sterke user interface”.

Volgens het onderzoek “verbetert SAP CRM het gebruiksgemak, terwijl het de kosten verlaagt en de implementatietijd voor gebruikers vermindert. SAP onderschrijft het standpunt dat door het echt centraal stellen van de klant in haar activiteiten, een organisatie een hogere toegevoegde waarde kan leveren aan haar klanten, waardoor zij in ruil een hogere waarde terugkrijgt. SAP’s strategie is gericht op het leveren van technologie die bedrijven in staat stelt om ‘operational excellence’ in alle klantgerelateerde activiteiten te bereiken”.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen (*) voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 102.500 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

(*) SAP definieert softwareoplossingen als bestaande uit enterprise resource planning, business intelligence en gerelateerde applicaties.