>

HELICON OPLEIDINGEN NEEMT ERP-SOFTWARE SUCCESVOL IN GEBRUIK

Edictis van itelligence en SAP ERP-oplossingen stroomlijnen belangrijkste bedrijfsprocessen en maken opleidingscentrum klaar voor verdere groei

NijmegenDe twaalf vestigingen en Centrale Dienst van Helicon Opleidingen in Noord-Brabant en Gelderland hebben Edictis, de SAP software voor onderwijslogistiek van itelligence, succesvol in gebruik genomen. Helicon Opleidingen zet het nieuwe softwaresysteem in voor de kernregistratie en de ondersteuning van de onderwijslogistiek.

Helicon Opleidingen heeft gekozen voor SAP software na een Europese aanbesteding voor de selectie van een ERP-systeem waarmee interne bedrijfsprocessen effectief ingericht en beheerst kunnen worden. De organisatie selecteerde Edictis, de branchespecifieke softwareoplossing van itelligence op basis van SAP Business All-in-One waarmee scholen op een flexibele, efficiënte en effectieve wijze de leerling, de deelnemer en de student te kunnen administreren, volgen en begeleiden. Edictis is door itelligence specifiek ontwikkeld voor de Nederlandse onderwijsmarkt.

Gekozen werd voor een combinatie van Edictis en SAP ERP-software. Helicon gebruikt de applicatie in eerste instantie voor de kernregistratie (deelnemersadministratie). In de tweede fase implementeert de organisatie software van SAP waarmee de onderwijslogistiek, personele administratie, financiële administratie wordt ondersteund. Verwachte livegang van dit onderdeel is begin 2011.

Paul Kremers, Directeur Bedrijfsvoering bij Helicon Opleidingen: “We zijn als organisatie op zoek gegaan naar een oplossing waarmee niet alleen de deelnemeradministratie op een efficiënte en effectieve manier gedaan kon worden, maar ook de ondersteunende processen beter ingericht konden worden. In de loop der jaren waren hiervoor op de vestigingen diverse (nood)oplossingen gekozen. Daarnaast was onze software voor de zowel de financiële als de personeels- en salarisadministratie aan vervanging toe. De ERP-oplossing van SAP biedt ons de mogelijkheid om de verschillende processen op een eenduidige, integrale manier in te richten.”

Peter Slaats, Managing Director bij itelligence Benelux: “Tijdens de vakantieperiode is er, zowel door Helicon als door itelligence hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. En het resultaat is ernaar, de implementatie is binnen de planning en binnen budget uitgevoerd. En dat is nog niet alles: met de implementaties in de tweede fase wordt Helicon Opleidingen het eerste AOC in Nederland dat een volledige ERP-omgeving heeft gecreëerd.”

Over Helicon Opleidingen
Helicon Opleidingen is een opleidingscentrum voor Groen Onderwijs en biedt VMBO en MBO aan in Gelderland en Noord-Brabant. Daarnaast verzorgt Helicon bedrijfsopleidingen, cursussen en in-company trainingen in het hele land. De organisatie heeft vestigingen in Apeldoorn, Boxtel, Den Bosch, Deurne, Eindhoven, Geldermalsen, Helmond, Kesteren, Nijmegen, Tilburg en Velp. Helicon Opleidingen heeft ca. 9.500 deelnemers in vol- en deeltijdopleidingen en ca. 5.000 cursisten; de activiteiten worden uitgevoerd door ca. 800 personeelsleden. Meer informatie: www.helicon.nl.

Over itelligence
itelligence is één van de leidende internationale full-service providers van SAP. Er werken momenteel meer dan 1.600 hooggekwalificeerde medewerkers in 19 landen en 5 regio’s (Amerika, Azië, West-Europa, Oost-Europa en Duitsland/Oostenrijk). Eind 2009 heeft itelligence AG 2B Interactive B.V. overgenomen. De twee bestaande bedrijven van itelligence in Nederland en België zijn samengevoegd met 2B Interactive in itelligence Benelux Holding B.V. en heeft meer dan 100 medewerkers in dienst. Door de overname is itelligence Benelux één van de leidende SAP full-service providers gericht op midmarket bedrijven in de Benelux. Als SAP Business All-in-One Partner, Service en Support Alliance alsmede Global Partner Hosting en Global Services Partner, realiseert itelligence complexe projecten in de SAP omgeving voor meer dan 3.000 klanten wereldwijd. In 2006, behaalde itelligence de status van Gold Partner SAP in Duitsland, U.S. volgde in 2007. Ook de Nederlandse vestiging is Gold Partner. De service van itelligence loopt uiteen van SAP-consulting en licensing tot outsourcing en services tot ontwikkelaar van branchespecifieke SAP-oplossingen. In 2009 genereerde itelligence een totale omzet van € 220 miljoen (itelligence Benelux: € 20 miljoen). Voor meer informatie, ga naar www.itelligence.nl.