>

SEIKO NEDERLAND NEEMT SAP BUSINESS ONE IN GEBRUIK

Horlogemaker integreert systemen met nieuwste ERP-oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven

’s-HertogenboschDe Nederlandse afdeling van de Japanse horlogeproducent SEIKO is overgestapt op SAP Business One 8.8, de nieuwste versie van de totaaloplossing van SAP voor kleine en middelgrote ondernemingen. De migratie bij SEIKO is verzorgd door SAP partner Meridian IT.

SEIKO zet de ERP-software in voor het automatiseren van de belangrijkste bedrijfsprocessen, waaronder de verkoophandelingen zoals debiteuren- en incassoafhandeling, de orderverwerking, maar ook de voorraadmonitoring en het opmaken van statistieken. Met SAP Business One vervangt SEIKO het maatwerksysteem dat de organisatie al jaren gebruikt. Naar aanleiding van de aankondiging dat dat systeem niet langer onderhouden kon worden, is het bedrijf de zoektocht begonnen naar een software oplossing die paste bij de bedrijfsvoering. Er werd gekozen voor SAP vanwege de reputatie en compleetheid van de software, de lange termijn visie van SAP en de mogelijkheid tot koppelen aan andere (leveranciers)organisaties, ook in het buitenland.

In samenwerking met softwareontwikkelaar iACTOR uit Rotterdam werd als toevoeging op het systeem een oplossing voor de backoffice en website ontwikkeld om de groothandelsactiviteiten van SEIKO te ondersteunen. De SEIKO organisaties in Nederland, Duitsland en België werken samen op logistiek gebied. Vanuit een centraal magazijn in Nederland worden horloges en onderdelen gedistribueerd in de drie landen. iACTOR is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van zowel de back office software als de webbased software, waarmee consumenten en detailhandels bestellingen kunnen plaatsen die direct worden gekoppeld aan het logistieke systeem.

Leo Ham, financieel directeur van SEIKO Nederland: “We hebben 25 jaar lang met veel plezier gewerkt op een systeem dat goed past bij onze bedrijfsvoering. Omdat deze niet meer onderhouden zal worden in de toekomst, zijn we op zoek gegaan naar een passende vervanging. Deze hebben we gevonden in SAP Business One. De software is op nagenoeg precies dezelfde wijze inzetbaar voor ons en heeft een aantal duidelijk voordelen ten opzichte van het systeem dat we gebruikten, zoals de mogelijkheden voor opslag van documenten en de automatisering van het verzenden van facturen. We zien in dit pakket een waardige opvolger voor ons eerdere systeem en we gaan ervan uit dat we voor een lange termijn de vruchten ervan gaan plukken.”

Over SEIKO
Het Japanse SEIKO staat bekend om zijn uurwerken van topkwaliteit. Sinds hun eerste mechanische horloge, in 1895, heeft SEIKO zich met toewijding verdiept in het ontwikkelen en verfijnen van de kennis over mechanische uurwerken. SEIKO Corporation is een van de weinige horlogemerken die alle onderdelen in eigen huis produceert wat SEIKO tot een echte manufactuur maakt. Tot voor kort werden de meest vooruitstrevende en exclusieve modellen alleen op de Japanse markt verkocht. Met Ananta zet SEIKO zijn high-end mechanische uurwerken wereldwijd op de kaart. Verkoopinformatie: (010) 400 98 99. www.seiko.nl

Over Meridian IT
Meridian IT in Leeuwarden is opgericht in 2008. Het bedrijf is specialist op het gebied van SAP Business One, De organisatie levert en implementeert deze software en adviseert mkb’ers over de inzet ervan. Meridian IT is onderdeel van Ctac. Ctac is ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP- en Microsoft-systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner in Nederland en België. Bovendien is Ctac de grootste SAP reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer zeshonderd organisaties van elke bedrijfsgrootte en in uiteenlopende branches. Per ultimo maart 2010 had Ctac 481 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk; het hoofdkantoor is gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan NYSE Euronext in Amsterdam (ticker: CTAC). Voor meer informatie: www.ctac.nl en www.meridian-it.nl.