>

SINGAPORE COMBINEERT SOCIAL MEDIA MET SAP ROND FORMULE 1 GRAND PRIX

Social networking, geo-tagging en SAP BusinessObjects Text Analysis ondersteunen interactieve webservice voor Singapore Tourism Board

SingaporeHet Singapore Tourism Board (STB) heeft samen met SAP een online service ontwikkeld die Twitter-feeds en geo-tagging combineren op YourSingapore.com, het online bezoekersinformatiecentrum van de stad. Het doel van de service is om de bezoekers aan de website te helpen bij het ontdekken van Singapore en hen relevante informatie te geven over evenementen, activiteiten en promoties van de stad en locale winkeliers. Met behulp van SAP BusinessObjects Text Analysis software filtert de oplossing tweets en zoekopdrachten en geeft deze weer op basis van straatnaam, buurt of locatie. Tijdens de Formule 1 Grand Prix avondrace die plaatsvindt in Singapore van 24 t/m 26 september 2010 is de webdienst voor het eerst te gebruiken op YourSingapore.com.

Het STB maakt gebruik van de ervaring die SAP Research heeft opgedaan bij een project in Australië waar social media tools zijn ingezet bij het leveren van verkeersinformatie aan iPhone-gebruikers. Via Twitter krijgt een server toegang tot tweets en spit hier doorheen voor verkeersinformatie uit de stad. Op de server draait SAP BusinessObjects Text Analysis, dat tweets doorzoekt op specifieke straatnamen, stadsdelen en locaties. Deze server zet vervolgens de locaties om in geografische coördinaten en slaat ze op, samen met de bijbehorende boodschap.

Omdat er in de belangrijkste markten voor de Singaporese toeristische industrie meer dan 45 miljoen Twitter-gebruikers zijn, was de noodzaak om Twitter te betrekken bij de grootschalige Grand Prix campagne duidelijk. De SAP technologie biedt een platform waarmee het STB het Twitter-initiatief aanvult door tweets te tonen over de Formule 1 race en omliggende evenementen op YourSingapore.com. Daarnaast maakt de technologie het mogelijk om tweets te verzamelen op basis van hash tags, Twitter-accounts en belangrijke woorden, die vervolgens op een interactieve en relevante manier getoond worden. Zo ziet de bezoeker van de website in één oogopslag alle tweets uit de buurt van de race op een kaart.

“We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om SAP technologie te implementeren”, zegt Krish Datta, Managing Director van SAP Zuidoost-Azië. “Deze toepassing is begonnen als een spontaan idee, maar al snel veranderde het in een middel om het potentieel van SAP software te tonen en het is een geweldige showcase van de flexibiliteit van onze oplossingen. We zijn enthousiast over de samenwerking met het Singapore Tourism Board en kijken uit naar de campagneresultaten.”

Volg de 2010 Formule 1 Singtel Singapore Grand Prix op Twitter @singaporeGP.