>

AMC VOERT OP GROTE SCHAAL SAP ERP IN

Universitair medisch centrum optimaliseert bedrijfsvoering met software voor belangrijkste processen

‘s-HertogenboschHet Amsterdamse Academisch Medisch Centrum (AMC) heeft na een Europese aanbesteding gekozen voor software van SAP om de processen in de gehele organisatie te stroomlijnen. Het ziekenhuis kiest voor een compleet ERP-pakket met software voor de financiële administratie, inkoop, logistiek, huisvesting & facilitair en HRM. De keuze is gebaseerd op een vooraf door alle betrokken diensten opgesteld programma van eisen en een bijbehorende rekenformule waarin ook de prijs een belangrijke rol speelde. Na de strategische keuze voor SAP neemt het AMC in de komende maanden een beslissing over de implementatiepartner waarmee de software in de komende jaren gefaseerd ingevoerd zal worden.

Het AMC maakt voor de ondersteunende processen al vele jaren gebruik van het Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS). Omdat een aantal van de applicaties die binnen het ZIS werden gebruikt voor de bedrijfsvoering zowel functioneel als technisch verouderd zijn, ging het AMC op zoek naar een systeem waarmee de processen gemoderniseerd kunnen worden. In SAP heeft het AMC één platform gevonden waarmee de bedrijfsvoering en de verschillende processen van de betrokken afdelingen geïntegreerd worden. Hiermee worden zaken als eenmalige invoer van gegevens, juiste doorbelasting en inzicht én een verbeterde rapportage mogelijk. De instelling hoopt hiermee de efficiency te verhogen en interne en externe klanten beter te bedienen.

Ruud Hopstaken, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC: “De software voldeed het beste aan onze prijs en kwaliteitseisen, de keuze is daarnaast gevallen op SAP vanwege de ervaring die het bedrijf heeft met zorginstellingen over de hele wereld. Het AMC grijpt de vernieuwing van de informatiesystemen aan om de kwaliteit van de dienstverlening van de ondersteunende diensten en directoraten te verbeteren. Daarbij is klantgericht werken het uiteindelijke doel. In de huidige economische en politieke situatie is het voor ons van grote toegevoegde waarde om zo klantgericht en kostenbewust mogelijk te opereren. De invoering van SAP helpt ons daarbij.”

Angélique de Vries, Managing Director van SAP Nederland: “We zijn trots dat het AMC heeft gekozen voor SAP software. De organisatie heeft de ambitieuze plannen uitgesproken om de processen van het ziekenhuis te optimaliseren. We zijn erg blij dat we hen hierbij kunnen ondersteunen. Het project is een gezamenlijk doel en we kijken uit naar de succesvolle invulling van het project.”