>

DELI XL ONDERSTEUNT GROEIAMBITIES MET SAP

Totaalleverancier voor de foodservice markt zet SAP ERP in om integraal beheer beter te stroomlijnen

’s-HertogenboschDeli XL, totaalleverancier voor de foodservice markt, heeft SAP ERP en SAP Advanced Planner and Optimizer (APO) geselecteerd om haar groeiambities voor de toekomst te ondersteunen. Een sterke e-commerce oplossing en optimalisatie van zowel category management als de logistieke stromen zijn hierbij belangrijke pijlers voor succes.

De SAP software vervangt bij Deli XL een zelfontwikkelde maatwerkapplicatie die de organisatie al meer dan 20 jaar gebruikt. Door vereenvoudiging en uniformering van werkwijzen, een vergroting en verbetering van de analysemogelijkheden en de integratie met de financiële afhandeling, streeft Deli XL naar een verbetering van haar waardepropositie en een verhoogde groei van de omzet en marge, met name richting de horeca. Naadloze koppelingen met een warehouse managementsysteem en een e-commerce oplossing zijn daarbij van groot belang.

René van Gelderen, Directeur IT & Program Management bij Deli XL: ”Onze belangrijkste drijfveer was het selecteren van toepassingen die bij de toekomstige ontwikkeling van Deli XL passen. Binnen SAP is de integratie van best practices optimaal. We kunnen ons met gerust hart concentreren op de verandering van de organisatie en hoeven niet over alle details na te denken van de verschillende toepassingen die ons gaan ondersteunen. Met standaard SAP als centrale backoffice oplossingen zorgen we voor een solide fundament voor groei.”

Angélique de Vries, Managing Director van SAP Nederland: “Deli XL is een grote speler op de foodservice markt met een fantastische staat van dienst. We zijn trots en blij dat zij met deze keuze het vertrouwen in onze oplossingen met geïntegreerde best practices uitspreken. We kijken ernaar uit om de organisatie te helpen bij het bewerkstelligen van hun groeiambities.”

Over Deli XL
Deli XL is totaalleverancier voor de foodservice markt. Wij zijn onze klanten in horeca, catering en de institutionele markt van dienst met betrouwbare leveringen, een totaal assortiment en additionele diensten. Met passie voor food en passie voor service werken we aan het bereiken van een gezond resultaat. Voor onze medewerkers, voor onze klanten en voor ons bedrijf. Wij nemen daarbij actief en met een eigen visie onze verantwoordelijkheid voor medewerkers, klanten en de maatschappij.

Feiten en cijfers

  • Vestigingen: 18, hoofdkantoor in Ede.
  • Marktaandeel: ca. 11%.
  • Medewerkers: ca. 2.000.
  • Vrachtwagens: ca. 400.
  • Klanten: ca. 15.000. Waaronder ziekenhuizen, verzorgingshuizen, bedrijfsrestaurants, cateraars, restaurants, hotels, cafetaria, fastfood, dierentuinen, themaparken, bungalowparken, congrescentra, benzinestations, gemakswinkels, etc.
  • Assortiment: vers, kruidenierswaren, diepvries en non-food. Eigen private labels als Kook, Fresh4You (portieverpakkingen), Reuser & Smulders (koffie- en theeproducten).
  • Additionele diensten: o.a. online bestellen, KiesKlaar F&B-concept, fastservice concepten, Deli XL wijnhuis en advies over gastvrijheidszorg
  • Directie: Dick Slootweg (Algemeen directeur), Hans van der Ster (Directeur operations) en Boudewijn Heineman (Financieel directeur).

Deli XL maakt deel uit van The Bidvest Group Limited (Bidvest), een internationale service-, handels- en distributiemaatschappij, beursgenoteerd in Johannesburg Zuid-Afrika (JSE), met bedrijven en activiteiten op vijf continenten. Wereldwijd werken bij Bidvest meer dan 100.000 mensen. Deli XL valt binnen de divisie Bidvest Europe, waarin verschillende foodservice-activiteiten zijn opgenomen. Voor meer informatie: www.delixl.nl.