>

ONDERZOEK ABERDEEN GROUP BEWIJST MEERWAARDE VAN SAP CRM

Bedrijven die SAP CRM inzetten presteren significant beter

’s-HertogenboschOnafhankelijk onderzoek van de Aberdeen Group, onderdeel van Harte-Hanks Company (NYSE:HHS), wijst uit dat bedrijven die SAP CRM inzetten significant beter presteren op variabelen zoals het halen van verkooptargets en conversie. De Aberdeen Group voerde haar onderzoek uit onder meer dan 500 klanten. De voordelen van de inzet van SAP CRM blijken verder uit de winst die bedrijven boeken door een verhoging van de jaarlijkse omzet, een verlaging van het aantal niet-verkoopgerelateerde uren, het omlaag brengen van de tijden van verkoopcycli en een verhoging van de omzet per klant.

Daarnaast brengt het onderzoek aan het licht dat het belangrijk is om zowel verkoopmanagers als andere leidinggevenden te voorzien van real-time, schaalbare inzichten in hun financiële en operationele bedrijfsvoering. Door technologische middelen te combineren met analytische mogelijkheden, behalen topbedrijven nog betere resultaten. Aberdeen presenteerde de resultaten onlangs in het onderzoeksrapport “SAP Customers Support Sales-Effective Processes and Technologies with Enhanced Data Analysis”.

Bezoek Aberdeen.com voor toegang tot het rapport. Meer informatie over SAP CRM is beschikbaar via Twitter (@sapcrm) en het SAP CRM TV kanaal op YouTube.