>

SAP MARKTLEIDER OP HET GEBIED VAN BUSINESS INTELLIGENCE PLATFORMEN

’s-HertogenboschOnderzoeksbureau Forrester Research Inc. heeft SAP als marktleider benoemd op het gebied van business intelligence (BI) platformen. Uit het rapport “The Forrester Wave: Enterprise Business Intelligence Platforms, Q4 2010”, uitgave oktober 2010, blijkt onder meer dat SAP het grootste marktaandeel van 12 deelnemende leveranciers heeft.
Forrester Research evalueerde de SAP BusinessObjects oplossingen op 145 verschillende criteria, onderverdeeld in 3 categorieën: huidig aanbod, strategie en marktaandeel. Op een schaal van 0 tot 5 scoorde SAP in de categorie “marktaandeel” een 4.81, de hoogste score van alle leveranciers. In diezelfde categorie scoorde SAP de maximale 5 op de volgende onderdelen: partner ecosysteem, installed base en functionele applicaties. Het rapport vermeldt ook dat de SAP BusinessObjects oplossingen de “beste BI-oplossingen voor iedere taak” zijn. SAP scoorde in alle categorieën beter dan in een vorige evaluatie.
Enkele sleutelpassages uit het rapport:

  • “SAP BusinessObjects levert aan de lopende band innovatieve producten af zoals Explorer en Business Warehouse Accelerator.”
  • “Als je op zoek bent naar de absolute top onder de rapportagetools, dan hoef je niet verder te kijken dan SAP Crystal Reports. SAP Crystal Reports is waarschijnlijk in meer oplossingen ingebed dan welke andere commerciële BI-tool dan ook.”
  • “Xcelsius blijft populair onder een grote groep bestuurders. Dit komt waarschijnlijk doordat ze onderweg zélf onafhankelijke Flash bestanden – een combinatie van data- en dashboardbestanden – op hun laptops kunnen gebruiken, zonder dat daar een verbinding of geïnstalleerde SAP software voor nodig is.
  • “De Business Warehouse Accelerator combineert flexibiliteit met de snelheid van in-memory database en voorziet daarmee in unieke en krachtige databasemanagementsystemen die zijn geoptimaliseerd voor BI.”
  • “SAP heeft het grootste aanbod in self-service BI SaaS.”