>

SCOOTPARTS.NL KIEST VOOR WEBSHOPKOPPELING MET SAP BUSINESS ONE

Leverancier van scooteronderdelen ziet integrale oplossing als basis voor verdere groei

’s-HertogenboschLeverancier van scooteronderdelen Scootparts.nl heeft voor haar webwinkel – www.scootparts.nl – een real-time koppeling tussen SAP Business One en
e-commercesoftware ecManager ingezet. SAP Business One Gold Partner AGION en eCommerce specialist De Nieuwe Zaak ontwikkelden deze op webservices gebaseerde koppeling eerder dit jaar. Inmiddels heeft deze koppeling zich bij meerdere opfrachtgevers in de praktijk ruim bewezen. Scootparts.nl streeft met de integrale oplossing naar een foutloze orderverwerking, real-time (automatische) orderinformatie naar haar klanten en een optimaal gebruik van Voorraadbeheer/MRP binnen SAP Business One.

Wanneer een klant online een order op www.scootparts.nl ingeeft, wordt deze automatisch doorgeschoten in SAP Business One. Datawijzigingen in SAP Business One worden op hun beurt automatisch doorgevoerd in ecManager. Een van de grote voordelen van de real-time koppeling is dat zowel Scootparts.nl als haar klanten 24 uur per dag, zeven dagen per week over up-to-date en eenduidige ordergegevens kunnen beschikken. Of het nu gaat om voorraadstanden, levertijden of andere orderinformatie. Met volledige en foutloze informatie krijgt de klant zekerheid en schiet de kwaliteit van het dienstenaanbod van Scootparts.nl – en daarmee de klanttevredenheid – omhoog.

Jan-Mark Rosman, directeur van AGION: “We zijn erg blij dat Scootparts.nl voor onze real-time koppeling heeft gekozen. De volledigheid van SAP Business One en de krachtige online mogelijkheden van ecManager zijn in deze oplossing perfect op elkaar afgestemd. Door de real-time uitwisseling van gegevens zijn de voorraaddata in de shop en in de backoffice voortdurend up-to-date waardoor Scootparts.nl in staat is veel efficiënter te werken.”

Marcel Blind, directeur van Scootparts.nl: “Na de lancering van onze nieuwe webwinkel is de koppeling tussen SAP Business One en ecManager de volgende stap in het optimalisatieproces van www.scootparts.nl. Nu de communicatie tussen SAP Business One en ecManager compleet is, hebben we continu een real-time voorraadinzicht en worden klanten voortdurend op de hoogte gehouden van de status van hun bestelling. Voor Scootparts.nl is deze stap noodzakelijk om verdere groei in de toekomst te kunnen realiseren.”

Over AGION
AGION, SAP Gold partner, gevestigd te Rijssen, is dé SAP Business One partner voor het midden- en kleinbedrijf in Oost Nederland. AGION is gespecialiseerd in bedrijfssoftware trajecten en werkt alleen met SAP gecertificeerde medewerkers. AGION voert het complete SAP Business One pakket maar is ook gecertificeerd om maatwerkoplossingen te bouwen. Tevens brengt AGION naadloze koppelingen tot stand met andere systemen. De aanpak van AGION omvat altijd zes elementen: intakegesprek, demonstratie, vooronderzoek, offerte, inrichting en live gaan en service en nazorg. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan hierbij voorop.

Over Scootparts.nl
Scootparts.nl bestaat sinds 1999 en is een 100% webwinkel voor scooteronderdelen. Sinds 2009 is Scootparts.nl onderdeel van de webwinkel Bicato.com. In de filosofie van Scootparts.nl volstaan alleen de beste merken om een scooter succesvol te kunnen tunen. Dankzij het Scootparts.nl raceteam is het bedrijf in staat om nieuwe producten altijd eerst te testen voordat ze worden verkocht. De coureurs van Scootparts.nl zijn regelmatig met nieuwe onderdelen op het circuit te vinden!

Scootparts.nl is volledig onafhankelijk in haar keuze van merken en importeert zelf rechtstreeks uit het buitenland. Scootparts.nl heeft bovendien de beschikking over een testbank waarop coureurs regelmatig nieuwe merken en onderdelen testen. Als blijkt dat deze merken of onderdelen de toets der kritiek hebben doorstaan, neemt Scootparts.nl deze op in haar assortiment. Scootparts.nl is marktleider op het gebied van internetverkoop van scooteronderdelen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Olst. Meer informatie is beschikbaar op www.scootparts.nl.