>

ATTERO GAAT VERDER MET SAP

Afvalverwerker gaat SAP ERP en SAP Waste & Recycling integraal doorvoeren

’s-HertogenboschAfvalverwerkingsbedrijf Attero gaat volledig over op SAP voor de ondersteuning van haar bedrijfsprocessen. Attero gaat de SAP ERP en de Waste & Recycling oplossing bedrijfsbreed inzetten voor het stroomlijnen van de volgende processen: de automatisering van commercie, sturing en logistiek, weegbrug, massabalans, onderhoud, financiële administratie, inkoop, compliance en vergunning, verwerking en projecten. SAP werd al ingezet in een deel van de organisatie en wordt vanaf de implementatie in 2012 in alle vestigingen doorgevoerd. SAP Gold Partner Sogeti en SAP Waste Partner PROLOGA verzorgen de implementatie.

Jean Wilbers, Manager Inkoop bij Attero: “Afgelopen zomer hebben we een grootscheepse reorganisatie doorgevoerd, waarbij we nadrukkelijk hebben ingezet op een uniformering van de bedrijfsprocessen. Uiteindelijk bleek SAP ERP, aangevuld met de Waste & Recycling oplossing van PROLOGA, het beste te voldoen aan onze wensen. Overigens was niet alleen de functionaliteit doorslaggevend, maar ook de wijze waarop Uphantis – sinds juli 2010 onderdeel van Sogeti – tot op heden het beheer en onderhoud van de bestaande SAP applicaties heeft uitgevoerd: klantgericht, oplossingsgericht en professioneel.”

Lars van Neer, Account Executive bij Sogeti: Attero heeft een duidelijke visie op de toekomst. De reorganisatie en het centraal trekken van de processen spelen daarin een belangrijke rol. De organisatie is daarbij duidelijk op zoek naar eenduidigheid. De oplossing die we samen met PROLOGA gaan implementeren is voor 95% gebaseerd op wereldwijde best practices. Vanaf nu is het alle hens aan dek om via beschrijving van de processen, blauwdruk, configuratie en roll-outs de livegang in 2012 te realiseren.”

Over Attero
Attero manifesteert zich steeds meer als een innoverende kracht in de productie van teruggewonnen grondstoffen en duurzame energie uit afval. Vernieuwende oplossingen zoals vergisting van gft en nascheiding van kunststoffen zijn sprekende voorbeelden. Attero is een krachtige en energieke speler op de Nederlandse afvalmarkt, en ontwikkelt zich verder als betrouwbare, klantgerichte dienstverlener op milieugebied.

Het bedrijf biedt werk aan 650 medewerkers, die op een vijftiental locaties onder meer het (rest)afval van bijna 40 procent van alle Nederlandse huishoudens ofwel ruim 6 miljoen mensen verwerken; jaarlijks zo‟n 2,5 miljoen ton. Attero produceert duurzame elektriciteit voor 350.000 huishoudens, is de grootste gft-verwerker én de grootste producent van groen gas in Nederland en levert daarnaast (bio)brandstoffen voor energiecentrales.

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van ICT-oplossingen. Op het gebied van testen en architectuur nemen wij op de Nederlandse markt een dominante positie in. Sogeti levert met gepassioneerd ICT-vakmanschap een bijdrage aan het resultaat van haar opdrachtgevers. Wij streven daarbij naar hechte en langdurige relaties met opdrachtgevers. Hierdoor dragen de ICT-oplossingen van Sogeti structureel bij aan de strategische doelstellingen van klanten. Meer informatie over Sogeti is te vinden op sogeti.nl en op werkenbijsogeti.nl.