>

IBM DATABASE POPULAIR ONDER SAP GEBRUIKERS

SAP klanten stappen over naar geoptimaliseerde DB2 vanwege performance en prijs

‘s-HertogenboschAl 15 grote Nederlandse ondernemingen, waaronder Super de Boer, zijn in het afgelopen jaar overgestapt naar DB2, de database van IBM. DB2 is door SAP en IBM geoptimaliseerd voor de meest efficiënte inzet voor SAP software.

Wereldwijd hebben inmiddels al honderden SAP klanten besloten om over te stappen naar IBM’s DB2 databases voor het gebruik van SAP software. De belangrijkste motivaties daarvoor zijn een duidelijk betere performance, de mogelijkheden voor verregaande analytics en substantieel lagere kosten.

Een aantal belangrijke voordelen van DB2 ten opzichte van databases van andere leveranciers als Microsoft en Oracle:

  • Het SAP systeem werkt tot 40% sneller dan met gebruik van andere databases.
  • Deep Compression maakt het mogelijk om data efficiënter op te slaan, zodat deze tot 75% minder ruimte inneemt. Het gevolg is dat de kosten van eigendom (TCO) voor opslag drastisch afnemen.
  • Lagere kosten voor aanschaf en onderhoud – De database volgt de updates en nieuwe releases van SAP software, waardoor onderhoudskosten sterk verminderen.

Super de Boer maakt gebruik van SAP software om haar bedrijfsvoering te optimaliseren. Om de kosten te verminderen besloot het bedrijf om te migreren van Oracle databases naar IBM DB2. Het bedrijf wist hiermee de kosten met meer dan 1 miljoen Euro te verminderen in de eerste twee jaar. Alexander de Gee ICT Applicatie Manager van Super de Boer: “Naast een kostenreductie hebben we 16 Terrabyte aan ruimte vrijgemaakt die we voor andere doeleinden in konden zetten. De resultaten zijn beter dan verwacht. Een reductie van 40% was gepland, maar bij de grotere databases hebben we de gebruikte opslag met 65% kunnen terugbrengen. De database is echt gemaakt voor SAP, waarmee ons gehele systeem sneller en efficiënter wordt, wat onze medewerkers effectiever maakt.”

Caspar Joustra, Sales Director bij SAP Nederland: “In de afgelopen jaren hebben we met IBM samen de DB2 database doorontwikkeld tot een toonaangevend en marktleidend product. DB2 is de platformonafhankelijke oplossing voor SAP. Dit is de enige database waarbij de roadmaps volledig afgestemd zijn. Het feit dat zo veel organisaties in de afgelopen periode zijn overgestapt, zien we als een teken dat we een product in handen hebben waarmee we onze klanten op een effectieve én kostenefficiënte manier kunnen ondersteunen.”