>

PUBLIEKE OPINIE EIST TRANSPARANTIE, EFFICIENCY EN DUURZAAMHEID VAN PENSIOENORGANISATIES

Vernieuwende business architectuur op maat voor pensioenindustrie

‘s-HertogenboschSAP, msg global, Ordina en ITDS ontwikkelen een gezamenlijke business oplossing op maat voor de pensioenindustrie. De pensioenindustrie staat voor de uitdaging om haar veranderende imago van relatief onopvallende speler met uitvoerende taken op het gebied van administratie en pensioenen aan te passen aan dat van een publieksspeler met maatschappelijke zichtbaarheid. Dit vereist een ander businessmodel met een relevant ICT-systeem, gericht op efficiency en servicegerichtheid naar de werknemers.

Deze oplossing wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens de WorldPensionSummit te Amsterdam. Dit internationale, 3-daagse congres biedt een platform voor professionals op het gebied van pensioenen om complexe business inzichten met elkaar te delen in een begrijpelijke en samenhangende context.

Deze oplossing wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens de WorldPensionSummit te Amsterdam. Dit internationale, 3-daagse congres biedt een platform voor professionals op het gebied van pensioenen om complexe business inzichten met elkaar te delen in een begrijpelijke en samenhangende context.

Van administratief model naar servicegerichte aanpak
Voor de transformatie van pensioenorganisaties met een uitvoeringsgericht, administratief model naar een servicegerichte, moderne en efficiënte werkwijze, is een vernieuwende oplossing ontwikkeld. Een hoogwaardige business architectuur, specifiek gericht op dienstverleners in de financiële markt. De oplossing is ontwikkeld door vier vooraanstaande consulting en IT-spelers in de markt van financiële diensten: SAP, msg global, Ordina en ITDS. De partijen beogen door bundeling van complementaire krachten financiële dienstverleners te voorzien van een complete, moderne oplossing die hen helpt de uitdagingen in het komende decennium te kunnen waarmaken.

Oplossing voor een veranderende focus naar een servicegerichte administratie
Onderstaand de vier administratieve uitdagingen waarmee pensioenorganisaties het komende decennium mee te maken krijgen. De bedrijfsarchitectuur van SAP, msg global, Ordina en ITDS biedt oplossingen hiervoor.

 • Verder omlaag brengen van de uitvoerende kosten van pensioenorganisaties. Een verlaging van alle administratieve kosten met 1%-punt (uitgedrukt in opgebouwde reserves), zou een stijging betekenen van 20–24% van de uiteindelijke pensioenopbrengst.
 • Administratieve flexibiliteit – verandering is de constante factor in de pensioenwereld.
  De pensioenbranche heeft de afgelopen jaren enorme veranderingen doorgemaakt.
  Hoe kunt u daar het beste op voorbereid zijn voor de toekomst?
 • Behoud en uitvoering van legacy systemen wordt steeds moeilijker en is niet kostenefficiënt. Naast de onvermijdelijke kostenverlaging zal het consolideren van de administratieve omgevingen in de pensioenindustrie noodzakelijk worden.
 • Toenemend gebruik van het internetportal voor communicatie en administratieve efficiëntie. Naar verwachting kan hiermee een kostenreductie van zo’n 35–50% worden behaald indien alle kanalen van de portal worden benut.

De nieuwe oplossing biedt pensioenorganisaties de volgende voordelen:

 • Een flexibele product- en procesondersteuning: één plaats van definitie en calculatie in een service georiënteerde architectuur
 • Een oplossing voor migratie vanuit uw legacy omgeving naar een nieuwe architectuur
 • Connectiviteit door een internetplatform voor werkgevers, werknemers en tussenpersonen: framewerken worden meegeleverd voor een snelle start binnen uw omgeving
 • Toekomstvaste oplossing voor wetswijzigingen en uitbrengen van releases voor het introduceren van state-of-the-art technieken
 • Kostenefficiënte oplossing met een bewezen implementatiemethode en lage TCO

Over msg global
msg global maakt deel uit van msg group – één van de 10 grootste consulting en IT-ontwikkeling & integratie bedrijven in Duitsland met een sterke focus op de finanziele dienstverlening. Met ruim 4.000 medewerkers, ontwikkelt msg zowel op maat gemaakte complexe individuele toepassingen als ook standaard software. Als partner van SAP ondersteunt msg global met haar klanten bij de implementatie van SAP producten en ontwikkelt softwareoplossingen voor de verzekerings- en pensioensmarkt. www.msg-global.com/

Over ITDS
ITDS is een Nederlands adviesbureau gericht op de sector financiële dienstverlening. De belangrijkste activiteiten van de ITDS zijn markt- en conceptontwikkeling, het ontwikkelen van standaard out-of-the-box IT-oplossingen samen met partners en implementatie van systemen en migratie van legacy-omgevingen. www.itds.nl

Over Ordina
Ordina werkt met ruim 3.350 medewerkers binnen de Benelux aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen, te implementeren, te integreren en te beheren of gehele bedrijfsprocessen, inclusief ondersteunende ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973. Het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Midkap index. Voor meer informatie: www.ordina.nl